Unicef klaagt kinderarbeid in WK-gastland Brazilië aan

Braziliaanse jongen verzamelt recycleerbaar materiaal © Reuters

Een dag voor het WK Voetbal van start gaat klaagt Unicef de uitbuiting van kinderen in gastland Brazilië aan.

VN-organisatie Unicef klaagt, een dag voor het WK Voetbal van start gaat, de uitbuiting van kinderen aan in gastland Brazilië. Goed 3,7 miljoen Braziliaanse jongens en meisjes tussen 5 en 17 – of 8,6 procent van die leeftijdsgroep – werken minstens 28 uur per week, zegt een Unicefwoordvoerder.

Kinderen zijn actief in de klassieke sectoren, maar ook bij modellenbureaus en in het profvoetbal. Door de vele trainingen zijn de kinderen en jongeren vaak afwezig op school en leven ze afgescheiden van hun families. Volgens Unicef heeft Brazilië verschillende maatregelen genomen om de kinderarbeid terug te dringen, zoals wetswijzigingen en armoedebestrijdingsprogramma’s. Maar kinderen worden nog altijd uitgebuit, in de landbouw, in het huishouden, maar ook in criminele bendes.

In de aanloop naar het WK Voetbal heeft Unicef met opleidingen voor veiligheidstroepen en leraars proberen sensibiliseren rond de noden van kinderen en jongeren. Aanleiding voor de oproep is de Internationale Dag tegen Kinderarbeid, die samenvalt met de start van het WK. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content