De VN-kinderrechtenorganisatie Unicef pleit voor een onmiddellijke uitbreiding van de humanitaire hulp in de regio. In totaal twee miljoen kinderen zijn vandaag al afhankelijk van de voedselhulp.

Zonder een snelle verbetering van de voedselbedeling zal de situatie tegen begin 2012 alleen maar verslechteren, aldus een mededeling.

'We moeten nog vier tot vijf maanden wachten tot de volgende oogstperiode. We staan voor een enorme uitdaging', zei Unicef-directeur Anthony Lake aan het eind van een vierdaags bezoek in Kenia. In vele gebieden zijn de mensen al zodanig verzwakt of te arm om zelf hulp te kunnen zoeken.

Bijna 11 miljoen mensen in gevaar
Bijna elf miljoen mensen zijn rechtstreeks door de hongerramp bedreigd. De crisis blijft echter niet beperkt tot de duizenden vluchtelingen uit Somalië, die dagelijks de grens oversteken om in de buurlanden toevlucht te zoeken. Ook miljoenen boeren en veehouders in Kenia en Ethiopië, die dringend regen nodig hebben om te overleven, zijn getroffen. De droogte wordt beschouwd als de ergste van de afgelopen 60 jaar. (Belga/SD)

De VN-kinderrechtenorganisatie Unicef pleit voor een onmiddellijke uitbreiding van de humanitaire hulp in de regio. In totaal twee miljoen kinderen zijn vandaag al afhankelijk van de voedselhulp. Zonder een snelle verbetering van de voedselbedeling zal de situatie tegen begin 2012 alleen maar verslechteren, aldus een mededeling. 'We moeten nog vier tot vijf maanden wachten tot de volgende oogstperiode. We staan voor een enorme uitdaging', zei Unicef-directeur Anthony Lake aan het eind van een vierdaags bezoek in Kenia. In vele gebieden zijn de mensen al zodanig verzwakt of te arm om zelf hulp te kunnen zoeken. Bijna 11 miljoen mensen in gevaar Bijna elf miljoen mensen zijn rechtstreeks door de hongerramp bedreigd. De crisis blijft echter niet beperkt tot de duizenden vluchtelingen uit Somalië, die dagelijks de grens oversteken om in de buurlanden toevlucht te zoeken. Ook miljoenen boeren en veehouders in Kenia en Ethiopië, die dringend regen nodig hebben om te overleven, zijn getroffen. De droogte wordt beschouwd als de ergste van de afgelopen 60 jaar. (Belga/SD)