'Agenten van de fiscus zijn woensdagochtend in de wijk Méa Shearim overgegaan tot controles van verschillende bedrijven en winkels', legt politiewoordvoerder Micky Rosenfeld uit.

'Ze werden onthaald op stenen en andere voorwerpen die in hun richting werden gegooid. Daarop werden vier personen gearresteerd.' Tegen de middag stond een veertigtal agenten tegenover 200 à 300 manifestanten, zegt Rosenfeld nog.

Volgens de lokale media wilden de manifestanten betogen tegen de sluiting van een illegaal slachthuis en de arrestatie van ultraorthodoxe joden die verdacht worden van fiscale fraude. (Belga/SD)

'Agenten van de fiscus zijn woensdagochtend in de wijk Méa Shearim overgegaan tot controles van verschillende bedrijven en winkels', legt politiewoordvoerder Micky Rosenfeld uit. 'Ze werden onthaald op stenen en andere voorwerpen die in hun richting werden gegooid. Daarop werden vier personen gearresteerd.' Tegen de middag stond een veertigtal agenten tegenover 200 à 300 manifestanten, zegt Rosenfeld nog. Volgens de lokale media wilden de manifestanten betogen tegen de sluiting van een illegaal slachthuis en de arrestatie van ultraorthodoxe joden die verdacht worden van fiscale fraude. (Belga/SD)