"Het spijt ons", zei Qasim al-Raymi, een militaire leider van de Jemenitische afdeling van Al-Qaeda in een videoboodschap. Het is zeldzaam dat de terreurorganisatie dit zo publiekelijk doet. Dat schrijft de Britse omroep BBC.

Bloedgeld

Begin deze maand kwamen 52 personen om het leven bij een aanslag op een militair ziekenhuis in de Jemenitsche hoofdstad Sanaa. Raymi gaf toe "een fout te hebben gemaakt", door deze aanslag uit te voeren. Hij biedt de families 'bloedgeld' ter compensatie.

De meeste slachtoffers waren dokters, verpleegsters en patiënten. Bovendien was een aanzienlijk deel van de slachtoffers buitenlanders.

'Jihad gaat verder'

De spijtbetuiging geldt slechts voor deze aanval, want Raymi zwoer dat er in de toekomst nog meer aanvallen zullen volgen. "Het ministerie is een doelwit omdat het een opslagplaats biedt aan Amerikaanse drones. Wij zetten onze jihad verder."

De militaire leider vertelt in de video dat negen aanvallers de opdracht hadden gekregen om niet binnen te gaan in het ziekenhuis. Maar één aanvaller was ongehoorzaam en negeerde de orders.

"We geven deze fout toe. We bieden onze verontschuldigingen aan", klinkt het. (AVE)

"Het spijt ons", zei Qasim al-Raymi, een militaire leider van de Jemenitische afdeling van Al-Qaeda in een videoboodschap. Het is zeldzaam dat de terreurorganisatie dit zo publiekelijk doet. Dat schrijft de Britse omroep BBC.BloedgeldBegin deze maand kwamen 52 personen om het leven bij een aanslag op een militair ziekenhuis in de Jemenitsche hoofdstad Sanaa. Raymi gaf toe "een fout te hebben gemaakt", door deze aanslag uit te voeren. Hij biedt de families 'bloedgeld' ter compensatie. De meeste slachtoffers waren dokters, verpleegsters en patiënten. Bovendien was een aanzienlijk deel van de slachtoffers buitenlanders. 'Jihad gaat verder'De spijtbetuiging geldt slechts voor deze aanval, want Raymi zwoer dat er in de toekomst nog meer aanvallen zullen volgen. "Het ministerie is een doelwit omdat het een opslagplaats biedt aan Amerikaanse drones. Wij zetten onze jihad verder." De militaire leider vertelt in de video dat negen aanvallers de opdracht hadden gekregen om niet binnen te gaan in het ziekenhuis. Maar één aanvaller was ongehoorzaam en negeerde de orders."We geven deze fout toe. We bieden onze verontschuldigingen aan", klinkt het. (AVE)