Premier Abhisit stelde het plan, dat een uitweg moet bieden uit de politieke impasse in het land, maandag voor. Het omvat onder meer parlementsverkiezingen op 14 november.

Aanvaard
"We hebben unaniem aanvaard om deel te nemen aan het verzoeningsplan", zei protestleider Veera Musikapong. "We willen het verlies van nog meer mensenlevens voorkomen".

De betogers hebben wel zelf nog enkele voorwaarden. Zo eisen ze ook een concrete datum voor de ontbinding van het parlement, in plaats van enkel een datum voor verkiezingen. In afwachting van een finaal akkoord zetten ze hun protesten in Bangkok gewoon voort.

Wekenlange crisis
De roodhemden, aanhangers van de in 2006 afgezette ex-premier Thaksin Shinawatra, eisen al sinds midden maart het onmiddellijke en onvoorwaardelijke aftreden van de - volgens hen illegitieme - regering-Abhisit.

De crisis, de zwaarste die Thailand ooit heeft gekend, heeft al aan minstens 27 mensen het leven gekost. Er vielen ook honderden gewonden.

Premier Abhisit stelde het plan, dat een uitweg moet bieden uit de politieke impasse in het land, maandag voor. Het omvat onder meer parlementsverkiezingen op 14 november. Aanvaard "We hebben unaniem aanvaard om deel te nemen aan het verzoeningsplan", zei protestleider Veera Musikapong. "We willen het verlies van nog meer mensenlevens voorkomen". De betogers hebben wel zelf nog enkele voorwaarden. Zo eisen ze ook een concrete datum voor de ontbinding van het parlement, in plaats van enkel een datum voor verkiezingen. In afwachting van een finaal akkoord zetten ze hun protesten in Bangkok gewoon voort. Wekenlange crisis De roodhemden, aanhangers van de in 2006 afgezette ex-premier Thaksin Shinawatra, eisen al sinds midden maart het onmiddellijke en onvoorwaardelijke aftreden van de - volgens hen illegitieme - regering-Abhisit. De crisis, de zwaarste die Thailand ooit heeft gekend, heeft al aan minstens 27 mensen het leven gekost. Er vielen ook honderden gewonden.