De begrafenis van de Poolse president Lech Kaczynski
en zijn echtgenote in Krakau gaat tijdens het weekeinde door zoals gepland. Even was uitstel geopperd wegens het zwaar verstoorde vliegverkeer in Europa.

Als vulkanische asdeeltjes in de lucht boven Polen het vliegverkeer van en naar Krakau tijdens het weekeinde onmogelijk zouden maken, werd overwogen de uitvaartplechtigheid van de Poolse president Lech Kaczynski uit te stellen. Die plechtigheid zal worden bjigewoond door verschillende wereldleiders.

Maar een woordvoerder van het Pools presidentschap liet vrijdag weten dat de uitvaartplechtigheid doorgaat zoals gepland.

De Poolse overheid besliste vrijdag om het grootste deel van het luchtruim te sluiten. Alleen de luchthavens van Krakau en die van Rzeszow in het zuidoosten blijven voorlopig open.

Kaczynski en zijn vrouw Maria worden zondag begraven. Zij kwamen afgelopen zaterdag om het leven tijdens de vliegtuigramp in het Russiche Smolensk.

Zaterdag is er in Polen een grote herdenkingsplechtigheid gepland voor de overledenen.

In Krakau worden tijdens het weekeinde tientallen vliegtuigen verwacht met wereldleiders en delegaties.

De begrafenis van de Poolse president Lech Kaczynski en zijn echtgenote in Krakau gaat tijdens het weekeinde door zoals gepland. Even was uitstel geopperd wegens het zwaar verstoorde vliegverkeer in Europa.Als vulkanische asdeeltjes in de lucht boven Polen het vliegverkeer van en naar Krakau tijdens het weekeinde onmogelijk zouden maken, werd overwogen de uitvaartplechtigheid van de Poolse president Lech Kaczynski uit te stellen. Die plechtigheid zal worden bjigewoond door verschillende wereldleiders.Maar een woordvoerder van het Pools presidentschap liet vrijdag weten dat de uitvaartplechtigheid doorgaat zoals gepland.De Poolse overheid besliste vrijdag om het grootste deel van het luchtruim te sluiten. Alleen de luchthavens van Krakau en die van Rzeszow in het zuidoosten blijven voorlopig open. Kaczynski en zijn vrouw Maria worden zondag begraven. Zij kwamen afgelopen zaterdag om het leven tijdens de vliegtuigramp in het Russiche Smolensk.Zaterdag is er in Polen een grote herdenkingsplechtigheid gepland voor de overledenen. In Krakau worden tijdens het weekeinde tientallen vliegtuigen verwacht met wereldleiders en delegaties.