De salarissen van topmanagers van Tepco worden gehalveerd. Dat heeft de elektriciteitsmaatschappij van Tokio bekendgemaakt op de Japanse televisie. Het middenkader moet een kwart inleveren en de lagere werknemers moeten het met 20 procent minder doen.

De uitbater van de kerncentrale hoopt met de maatregel omgerekend een half miljard euro te besparen. Dat geld wordt opzijgezet voor schadeclaims van slachtoffers van de kernramp na de aardbeving en de daaropvolgende tsunami in maart.

Tepco heeft eerder al laten weten dat het nog zeker 9 maanden nodig heeft om de radioactieve lekken in de kerncentrale van Fukushima onder controle te krijgen. Het is niet bekend of de reddingswerkers, die met gevaar voor eigen leven aan de slag zijn in de rampcentrale, ook moeten inleveren op hun loon. (EE)

De salarissen van topmanagers van Tepco worden gehalveerd. Dat heeft de elektriciteitsmaatschappij van Tokio bekendgemaakt op de Japanse televisie. Het middenkader moet een kwart inleveren en de lagere werknemers moeten het met 20 procent minder doen. De uitbater van de kerncentrale hoopt met de maatregel omgerekend een half miljard euro te besparen. Dat geld wordt opzijgezet voor schadeclaims van slachtoffers van de kernramp na de aardbeving en de daaropvolgende tsunami in maart. Tepco heeft eerder al laten weten dat het nog zeker 9 maanden nodig heeft om de radioactieve lekken in de kerncentrale van Fukushima onder controle te krijgen. Het is niet bekend of de reddingswerkers, die met gevaar voor eigen leven aan de slag zijn in de rampcentrale, ook moeten inleveren op hun loon. (EE)