'Er zal nooit een 'Autonome Zone' in Washington D.C. zijn, zolang ik uw President ben. Indien ze proberen zullen ze op serieus geweld stuiten', aldus de tweet waarmee Trump reageerde op protest aan het Witte Huis maandag.

'Deze Tweet schendt de Twitter-regels voor beledigend gedrag. Twitter heeft echter bepaald dat het mogelijk in het algemeen belang is dat deze Tweet toegankelijk blijft', klinkt het in de waarschuwing.

De waarschuwing betekent ook dat er geen likes of reacties op de tweet kunnen komen. Retweeten is wel mogelijk, zij het zonder commentaar.

Twitter heeft eerder al content van Trump gesignaleerd, onder andere over het stemmen per brief. Onlangs werd een tweet over een video met het beeldmerk van CNN en de titel 'Doodsbange peuter rent weg voor racistische baby', voorzien van de waarschuwing 'Gemanipuleerde Media'.

Toen na de dood van de zwarte arrestant George Floyd bij zijn aanhouding door een blanke politieagent massaprotesten en rellen plaatsvonden en Trump met geweld tegen relschoppers dreigde, besloot Twitter eveneens een waarschuwing te plaatsen.

'Er zal nooit een 'Autonome Zone' in Washington D.C. zijn, zolang ik uw President ben. Indien ze proberen zullen ze op serieus geweld stuiten', aldus de tweet waarmee Trump reageerde op protest aan het Witte Huis maandag. 'Deze Tweet schendt de Twitter-regels voor beledigend gedrag. Twitter heeft echter bepaald dat het mogelijk in het algemeen belang is dat deze Tweet toegankelijk blijft', klinkt het in de waarschuwing. De waarschuwing betekent ook dat er geen likes of reacties op de tweet kunnen komen. Retweeten is wel mogelijk, zij het zonder commentaar. Twitter heeft eerder al content van Trump gesignaleerd, onder andere over het stemmen per brief. Onlangs werd een tweet over een video met het beeldmerk van CNN en de titel 'Doodsbange peuter rent weg voor racistische baby', voorzien van de waarschuwing 'Gemanipuleerde Media'. Toen na de dood van de zwarte arrestant George Floyd bij zijn aanhouding door een blanke politieagent massaprotesten en rellen plaatsvonden en Trump met geweld tegen relschoppers dreigde, besloot Twitter eveneens een waarschuwing te plaatsen.