De burgemeester van Premia de Mar (Barcelona) en voorzitter van de Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, en de burgemeester van Vilanova i la Geltru (Barcelona) en voorzitster van de Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, hebben de reis maandag in een interview met Catalunya Radio aangekondigd.

De beslissing om naar Brussel te komen, is vrijdag genomen op een gezamenlijke vergadering. De burgemeesters reizen op en af naar Brussel en zullen samen met Europarlementsleden hun opwachting maken. Er wilden naar verluidt nog meer burgemeesters meekomen, maar er zijn niet genoeg beschikbare vluchten.

Anderzijds zullen dinsdag ook leden van de Catalaanse vereniging van ondernemers die tegen onafhankelijkheid zijn, naar Brussel komen. Zij geven om 12.30 uur een persconferentie vanuit het Europees parlement.

De burgemeester van Premia de Mar (Barcelona) en voorzitter van de Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, en de burgemeester van Vilanova i la Geltru (Barcelona) en voorzitster van de Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, hebben de reis maandag in een interview met Catalunya Radio aangekondigd. De beslissing om naar Brussel te komen, is vrijdag genomen op een gezamenlijke vergadering. De burgemeesters reizen op en af naar Brussel en zullen samen met Europarlementsleden hun opwachting maken. Er wilden naar verluidt nog meer burgemeesters meekomen, maar er zijn niet genoeg beschikbare vluchten. Anderzijds zullen dinsdag ook leden van de Catalaanse vereniging van ondernemers die tegen onafhankelijkheid zijn, naar Brussel komen. Zij geven om 12.30 uur een persconferentie vanuit het Europees parlement.