Tijdens de twee ronde van de vredesgesprekken over Syrië zal VN-gezant Lakhdar Brahimi eerst met de verschillende partijen afzonderlijk praten. Hij hoop de verschillende groepen een dag later samen aan de onderhandelingstafels te krijgen.

Het is de tweede keer op een maand tijd dat er vredesgesprekken plaatsvinden. De eerste ronde in Montreux draaide vrijwel op niets uit. Volgens Brahimi was het belangrijkste resultaat dat de oorlogvoerende partijen voor het eerst in drie jaar via zijn bemiddeling met elkaar praatten en ermee instemden om de gesprekken voort te zetten.

Brahimi heeft voor de tweede ronde een "meer gestructureerde" dialoog beloofd. Het overleg zal tot vrijdag duren. Volgens diplomatieke bronnen wil Brahimi discussies opstarten rond terrorisme, een potentieel bestand en humanitaire aangelegenheden.

Bridget Kendall, BBC-correspondente aanwezig in Genève, liet weten dat de sfeer erg gespannen is. "De kloof tussen de verschillende partijen lijkt dieper dan ooit."

Konvooi met hulpgoederen beschoten

"De recente dodelijke incidenten in Homs zullen vast en zeker ook besproken worden", aldus Kendal. Naar aanleiding van de eerste ronde van gesprekken werd een tijdelijk staakt-het-vuren ingevoerd in Homs, zodat honderden burgers konden worden geëvacueerd. Zij zaten al anderhalf jaar vast in het centrum van de historische stad.

De evacuatie verliep echter niet geweldloos. Een konvooi met hulpgoederen werd beschoten en enkele medewerkers van de VN en de Rode Halve Maan kwamen vast te zitten in de stad.

Slechts twee voertuigen met hulpgoederen konden uiteindelijk het gebied te bereiken. Zowel het regime als de opstandelingen beschuldigen elkaar van de het schenden van het staakt-het-vuren. (AVE)

Tijdens de twee ronde van de vredesgesprekken over Syrië zal VN-gezant Lakhdar Brahimi eerst met de verschillende partijen afzonderlijk praten. Hij hoop de verschillende groepen een dag later samen aan de onderhandelingstafels te krijgen. Het is de tweede keer op een maand tijd dat er vredesgesprekken plaatsvinden. De eerste ronde in Montreux draaide vrijwel op niets uit. Volgens Brahimi was het belangrijkste resultaat dat de oorlogvoerende partijen voor het eerst in drie jaar via zijn bemiddeling met elkaar praatten en ermee instemden om de gesprekken voort te zetten. Brahimi heeft voor de tweede ronde een "meer gestructureerde" dialoog beloofd. Het overleg zal tot vrijdag duren. Volgens diplomatieke bronnen wil Brahimi discussies opstarten rond terrorisme, een potentieel bestand en humanitaire aangelegenheden. Bridget Kendall, BBC-correspondente aanwezig in Genève, liet weten dat de sfeer erg gespannen is. "De kloof tussen de verschillende partijen lijkt dieper dan ooit."Konvooi met hulpgoederen beschoten "De recente dodelijke incidenten in Homs zullen vast en zeker ook besproken worden", aldus Kendal. Naar aanleiding van de eerste ronde van gesprekken werd een tijdelijk staakt-het-vuren ingevoerd in Homs, zodat honderden burgers konden worden geëvacueerd. Zij zaten al anderhalf jaar vast in het centrum van de historische stad.De evacuatie verliep echter niet geweldloos. Een konvooi met hulpgoederen werd beschoten en enkele medewerkers van de VN en de Rode Halve Maan kwamen vast te zitten in de stad. Slechts twee voertuigen met hulpgoederen konden uiteindelijk het gebied te bereiken. Zowel het regime als de opstandelingen beschuldigen elkaar van de het schenden van het staakt-het-vuren. (AVE)