De manifestanten zijn tegen de doortocht van de traditionele protestantse Oranje-mars in Ardoyne, een katholieke wijk in het noorden van Belfast. De politie werd er bestookt met molotovcocktails en projectielen.

Londonderry

Minder hevige rellen waren er in het zuiden van Belfast, alsook in Londonderry. Een aantal politieagenten en één voorbijganger raakten gewond. Twaalf mensen werden opgepakt: vijf in Belfast en zeven in Derry, zo meldt een politiebron. Tijdens de nacht van maandag op dinsdag raakten al 22 politieagenten gewond in Belfast.

Herdenking Slag aan de Boyne
Met de Oranje-mars op 12 juli wordt de Slag aan de Boyne in 1690 herdacht, waarbij de protestantse prins Willem van Oranje het haalde van de katholieke koning Jacobus II van Engeland. Het defilé zorgt gewoonlijk voor onlusten tussen beide gemeenschappen. (Belga/SD)

De manifestanten zijn tegen de doortocht van de traditionele protestantse Oranje-mars in Ardoyne, een katholieke wijk in het noorden van Belfast. De politie werd er bestookt met molotovcocktails en projectielen.Londonderry Minder hevige rellen waren er in het zuiden van Belfast, alsook in Londonderry. Een aantal politieagenten en één voorbijganger raakten gewond. Twaalf mensen werden opgepakt: vijf in Belfast en zeven in Derry, zo meldt een politiebron. Tijdens de nacht van maandag op dinsdag raakten al 22 politieagenten gewond in Belfast. Herdenking Slag aan de Boyne Met de Oranje-mars op 12 juli wordt de Slag aan de Boyne in 1690 herdacht, waarbij de protestantse prins Willem van Oranje het haalde van de katholieke koning Jacobus II van Engeland. Het defilé zorgt gewoonlijk voor onlusten tussen beide gemeenschappen. (Belga/SD)