Na de groepsverkrachting van een jonge fotojournaliste in de Indiase grootstad Mumbai is een tweede verdachte opgepakt. De drie andere verdachten zijn geïdentificeerd en worden opgespoord.

"We hebben hun namen, foto's en adressen. De politie zal hen zeer snel in de kraag vatten", aldus de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Maharashtra. De 22-jarige vrouw en een mannelijke collega werden door verschillende mannen binnengelokt in een oude, leegstaande katoenfabriek in het centrum van Mumbai. De twee waren aan de slag voor een fotoreportage. De mannelijke collega werd geslagen en vastgebonden. De jonge fotojournaliste werd verkracht en met interne verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Strengere wet seksuele misdrijven

Het nieuws van de brutale groepsverkrachting roept herinneringen op aan die van een 23-jarige vrouw in december vorig jaar op een bus in de hoofdstad New Delhi. Zij stierf aan haar verwondingen. Na massale manifestaties stemde het parlement een strengere wetgeving inzake seksuele misdrijven. (Belga/AVE)

Na de groepsverkrachting van een jonge fotojournaliste in de Indiase grootstad Mumbai is een tweede verdachte opgepakt. De drie andere verdachten zijn geïdentificeerd en worden opgespoord. "We hebben hun namen, foto's en adressen. De politie zal hen zeer snel in de kraag vatten", aldus de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Maharashtra. De 22-jarige vrouw en een mannelijke collega werden door verschillende mannen binnengelokt in een oude, leegstaande katoenfabriek in het centrum van Mumbai. De twee waren aan de slag voor een fotoreportage. De mannelijke collega werd geslagen en vastgebonden. De jonge fotojournaliste werd verkracht en met interne verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Strengere wet seksuele misdrijvenHet nieuws van de brutale groepsverkrachting roept herinneringen op aan die van een 23-jarige vrouw in december vorig jaar op een bus in de hoofdstad New Delhi. Zij stierf aan haar verwondingen. Na massale manifestaties stemde het parlement een strengere wetgeving inzake seksuele misdrijven. (Belga/AVE)