De twee mannen, een dertiger en een veertiger, ondergingen onlangs een grondig onderzoek, nadat Tokyo Electric Power (Tepco) had vastgesteld dat hun schildklier een verhoogd stralingsniveau vertoonde (iode 131).

Het bedrijf voert proeven uit op organen van werknemers die betrokken zijn bij de operaties in Fukushima Daiichi (N°1) sinds de aardbeving en de tsunami van 11 maart de koelsystemen van de reactoren van de kerncentrale vernietigden en de grootste kernramp veroorzaakten sinds die van het Oekraïense Tsjerbnobyl (25 jaar geleden.

Het resultaat van de proeven, die werden uitgevoerd door het gespecialiseerd van Chiba, suggereert dat de interne blootstelling 210 tot 580 millisievert voor de ene en 200 tot 570 millisievert voor de andere heeft bereikt, meer dan de toegelaten grens in crisistijd. (Belga)

De twee mannen, een dertiger en een veertiger, ondergingen onlangs een grondig onderzoek, nadat Tokyo Electric Power (Tepco) had vastgesteld dat hun schildklier een verhoogd stralingsniveau vertoonde (iode 131). Het bedrijf voert proeven uit op organen van werknemers die betrokken zijn bij de operaties in Fukushima Daiichi (N°1) sinds de aardbeving en de tsunami van 11 maart de koelsystemen van de reactoren van de kerncentrale vernietigden en de grootste kernramp veroorzaakten sinds die van het Oekraïense Tsjerbnobyl (25 jaar geleden. Het resultaat van de proeven, die werden uitgevoerd door het gespecialiseerd van Chiba, suggereert dat de interne blootstelling 210 tot 580 millisievert voor de ene en 200 tot 570 millisievert voor de andere heeft bereikt, meer dan de toegelaten grens in crisistijd. (Belga)