Donderdagochtend had de Wereldgezondheidsorganisatie nog verklaard dat "alle initiële overdrachtskanalen" van de epidemie in West-Afrika waren afgesloten, na het einde van de epidemie in Sierra Leone.

Maar kort daarna kwam slecht nieuws.

"Na het onderzoek van stalen van mensen die mogelijk met ebola besmet waren in de prefectuur N'Zerekore, blijkt dat twee mensen van dezelfde familie besmet waren met ebola", aldus officieel communiqué van de Guinese overheid. De twee patiënten waren al overleden voordat de tests werden uitgevoerd.

"De gezondheidsautoriteiten hebben de geschikte maatregelen genomen om de verspreiding van de ziekte buiten deze zone te vermijden", stelt de mededeling.

De ebola-epidemie van 2014, die vooral in Guinee, Sierra Leone en Liberia woedde, was de ergste epidemie sinds 1976, toen het virus werd ontdekt. In totaal kwamen meer dan 11.300 mensen om het leven, en raakten meer dan 26.600 mensen besmet. Op 14 januari verklaarde de WHO al een eerste keer dat alle transmissiekanalen waren gestopt, nadat de epidemie in Liberia als afgelopen werd beschouwd. Ook toen werd de dag zelf nog een nieuwe besmetting geregistreerd in Sierra Leone.

(Belga/RR)

Donderdagochtend had de Wereldgezondheidsorganisatie nog verklaard dat "alle initiële overdrachtskanalen" van de epidemie in West-Afrika waren afgesloten, na het einde van de epidemie in Sierra Leone. Maar kort daarna kwam slecht nieuws. "Na het onderzoek van stalen van mensen die mogelijk met ebola besmet waren in de prefectuur N'Zerekore, blijkt dat twee mensen van dezelfde familie besmet waren met ebola", aldus officieel communiqué van de Guinese overheid. De twee patiënten waren al overleden voordat de tests werden uitgevoerd. "De gezondheidsautoriteiten hebben de geschikte maatregelen genomen om de verspreiding van de ziekte buiten deze zone te vermijden", stelt de mededeling. De ebola-epidemie van 2014, die vooral in Guinee, Sierra Leone en Liberia woedde, was de ergste epidemie sinds 1976, toen het virus werd ontdekt. In totaal kwamen meer dan 11.300 mensen om het leven, en raakten meer dan 26.600 mensen besmet. Op 14 januari verklaarde de WHO al een eerste keer dat alle transmissiekanalen waren gestopt, nadat de epidemie in Liberia als afgelopen werd beschouwd. Ook toen werd de dag zelf nog een nieuwe besmetting geregistreerd in Sierra Leone.(Belga/RR)