De duikers vonden de twee lijken aan de achterkant van het deel van het schip dat nog onder water ligt.

Volgens bronnen gaat het om twee oudere mannen die werden teruggevonden in een scheepshut met een reddingsvest aan.

De reddingsdiensten werken nog steeds met man en macht om in het wrak van het 300 meter lange schip overlevenden te vinden, nadat eerder drie mensen levend en wel werden teruggevonden.

De drie zijn een koppel Zuid-Koreanen van 29 die ongedeerd uit hun scheepshut werden gehaald en een commissaris die 36 uur lang geblokkeerd zat. Hij heeft een gebroken been en is met de helikopter overgebracht naar het ziekenhuis.

Oorzaak
Intussen vermoeden de experts dat een stroompanne wel eens aan de basis van het ongeval zou kunnen liggen. Zonder stroom verloor de bemanning mogelijk de controle over de navigatie van de Costa Concordia. Passagiers zouden inderdaad melding hebben gemaakt van een stroompanne en er werd ook een luide knal gehoord. Dat zou kunnen wijzen op een ontploffing in de machineruimte

Volgens passagiers van het schip speelden zich tijdens de evacuatie chaotische taferelen af. Minstens drie mensen kwamen om het leven, zestig anderen raakten gewond.

Kapitein gearresteerd
Het parket van Grossetto heeft de kapitein van het schip, Francesco Schettino, in voorlopige hechtenis gezet. De beslissing werd genomen na een uren durend verhoor van de kapitein. Die had tijdens een interview met een televisiezender eerder gezegd dat hij een rots had geraakt die zich niet op de navigatiekaarten bevond. Volgens die kaart moest er nog voldoende water onder de boeg zijn om te kunnen varen.

Giorgio Fanculli, de enige journalist van het eiland Giglio en de beheerder van de website www.giglionews.it, hielp mee met de evacuatie van de opvarenden. Volgens hem voer het cruiseschip te dicht bij de kust en ramde hij daarom de rotsen. "Het was de traditiegetrouwe doortocht, cruiseschepen doen het vaker. Alle lichten en waarschuwingssignalen brandden, maar hij kwam te dicht, veel dichter dan gebruikelijk", voegde hij eraan toe.

Meervoudige doodslag
Ondertussen raakte ook bekend dat de commandant zijn schip vrijdagavond heeft verlaten ruim voor de evacuatie van de laatste passagiers. Francesco Schettino wordt beschuldigd van meervoudige doodslag, het veroorzaken van een schipbreuk en het achterlaten van een schip. (Belga/TE)

De duikers vonden de twee lijken aan de achterkant van het deel van het schip dat nog onder water ligt. Volgens bronnen gaat het om twee oudere mannen die werden teruggevonden in een scheepshut met een reddingsvest aan. De reddingsdiensten werken nog steeds met man en macht om in het wrak van het 300 meter lange schip overlevenden te vinden, nadat eerder drie mensen levend en wel werden teruggevonden. De drie zijn een koppel Zuid-Koreanen van 29 die ongedeerd uit hun scheepshut werden gehaald en een commissaris die 36 uur lang geblokkeerd zat. Hij heeft een gebroken been en is met de helikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Oorzaak Intussen vermoeden de experts dat een stroompanne wel eens aan de basis van het ongeval zou kunnen liggen. Zonder stroom verloor de bemanning mogelijk de controle over de navigatie van de Costa Concordia. Passagiers zouden inderdaad melding hebben gemaakt van een stroompanne en er werd ook een luide knal gehoord. Dat zou kunnen wijzen op een ontploffing in de machineruimte Volgens passagiers van het schip speelden zich tijdens de evacuatie chaotische taferelen af. Minstens drie mensen kwamen om het leven, zestig anderen raakten gewond. Kapitein gearresteerd Het parket van Grossetto heeft de kapitein van het schip, Francesco Schettino, in voorlopige hechtenis gezet. De beslissing werd genomen na een uren durend verhoor van de kapitein. Die had tijdens een interview met een televisiezender eerder gezegd dat hij een rots had geraakt die zich niet op de navigatiekaarten bevond. Volgens die kaart moest er nog voldoende water onder de boeg zijn om te kunnen varen. Giorgio Fanculli, de enige journalist van het eiland Giglio en de beheerder van de website www.giglionews.it, hielp mee met de evacuatie van de opvarenden. Volgens hem voer het cruiseschip te dicht bij de kust en ramde hij daarom de rotsen. "Het was de traditiegetrouwe doortocht, cruiseschepen doen het vaker. Alle lichten en waarschuwingssignalen brandden, maar hij kwam te dicht, veel dichter dan gebruikelijk", voegde hij eraan toe.Meervoudige doodslag Ondertussen raakte ook bekend dat de commandant zijn schip vrijdagavond heeft verlaten ruim voor de evacuatie van de laatste passagiers. Francesco Schettino wordt beschuldigd van meervoudige doodslag, het veroorzaken van een schipbreuk en het achterlaten van een schip. (Belga/TE)