De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump start als favoriet in de Republikeinse voorverkiezingen in zijn thuisstaat New York, maar van uitgerekend zijn familie mag hij minder steun verwachten dan gedacht. Zijn kinderen Ivanka (34) en Eric (32) hebben zich niet tijdig voor de stemming van 19 april laten registreren, zei de vastgoedtycoon maandag op de zender Fox News.

"Ze voelen zich erg, erg schuldig", zei Trump. "Ze hadden veel tijd om zich te laten registreren, maar kenden de regels niet en hebben zich niet tijdig aangemeld". Ivanka en Eric Trump ondersteunden wel hun vader op diens verkiezingsbijeenkomsten. Of zijn kinderen wegens de nalatigheid op gevolgen moeten rekenen? "Ja. Geen zakgeld meer", zei de miljardair gekscherend.

Volgens de peilingen in New York leidt Trump afgetekend voor zijn rivalen Ted Cruz en John Kasich. Aan de voorverkiezingen binnen de partijen mogen enkel burgers deelnemen, die zich als aanhanger van een van de beide politieke kampen - Republikeinen of Democraten - hebben laten registreren. De kinderen van Trump zijn verreweg niet de enige New Yorkers, die zich niet voor de voorverkiezingen hebben geregistreerd, zoals blijkt uit een overzicht van de kiescommissie. Bijna drie miljoen mensen - ruim een kwart van de kiesgerechtigden - hebben zich niet ingeschreven. (Belga/SD)

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump start als favoriet in de Republikeinse voorverkiezingen in zijn thuisstaat New York, maar van uitgerekend zijn familie mag hij minder steun verwachten dan gedacht. Zijn kinderen Ivanka (34) en Eric (32) hebben zich niet tijdig voor de stemming van 19 april laten registreren, zei de vastgoedtycoon maandag op de zender Fox News. "Ze voelen zich erg, erg schuldig", zei Trump. "Ze hadden veel tijd om zich te laten registreren, maar kenden de regels niet en hebben zich niet tijdig aangemeld". Ivanka en Eric Trump ondersteunden wel hun vader op diens verkiezingsbijeenkomsten. Of zijn kinderen wegens de nalatigheid op gevolgen moeten rekenen? "Ja. Geen zakgeld meer", zei de miljardair gekscherend. Volgens de peilingen in New York leidt Trump afgetekend voor zijn rivalen Ted Cruz en John Kasich. Aan de voorverkiezingen binnen de partijen mogen enkel burgers deelnemen, die zich als aanhanger van een van de beide politieke kampen - Republikeinen of Democraten - hebben laten registreren. De kinderen van Trump zijn verreweg niet de enige New Yorkers, die zich niet voor de voorverkiezingen hebben geregistreerd, zoals blijkt uit een overzicht van de kiescommissie. Bijna drie miljoen mensen - ruim een kwart van de kiesgerechtigden - hebben zich niet ingeschreven. (Belga/SD)