Bij een zelfmoordaanslag van de Taliban op de hoogste civiele vertegenwoordiger van de NAVO in Afghanistan zijn twee doden gevallen.

Omstreeks 04.30 uur Belgische tijd viseerde iemand aan boord van een Toyota in de ambassadewijk een gepantserde Mercedes die de Turkse NAVO-vertegenwoordiger Ismail Aramaz thuis zou ophalen. De Toyota vloog nabij de Turkse ambassade, waar de NAVO-vertegenwoordiger woont, in de lucht. De bestuurder, een Turkse soldaat die ook lijfwacht van de diplomaat was, kwam om, net als een voorbijganger. Een tweede lijfwacht raakte gewond. Aramaz zelf bleef ongedeerd want hij was niet in de wagen.

De Taliban heeft de aanslag opgeëist en zei dat het doel een konvooi van de 'buitenlandse bezetter' was. (Belga/AVE)

Bij een zelfmoordaanslag van de Taliban op de hoogste civiele vertegenwoordiger van de NAVO in Afghanistan zijn twee doden gevallen.Omstreeks 04.30 uur Belgische tijd viseerde iemand aan boord van een Toyota in de ambassadewijk een gepantserde Mercedes die de Turkse NAVO-vertegenwoordiger Ismail Aramaz thuis zou ophalen. De Toyota vloog nabij de Turkse ambassade, waar de NAVO-vertegenwoordiger woont, in de lucht. De bestuurder, een Turkse soldaat die ook lijfwacht van de diplomaat was, kwam om, net als een voorbijganger. Een tweede lijfwacht raakte gewond. Aramaz zelf bleef ongedeerd want hij was niet in de wagen. De Taliban heeft de aanslag opgeëist en zei dat het doel een konvooi van de 'buitenlandse bezetter' was. (Belga/AVE)