"Opnieuw een prachtig en helend moment: de ongelofelijke Jeff Bauman bezoekt Sydney om haar een verjaardagscadeau te geven - wat een schat! Erg emotioneel voor alle betrokkenen." Dat schreef de familie van Sydney op haar website, opgericht om geld in te zamelen voor de ziekenkosten van Sydney en haar moeder Celeste.

Zij stonden bij de aankomst van de marathon in Boston te wachten toen twee zelfgemaakte bommen explodeerden. Celestes benen moesten geamputeerd worden, de scherven van de bommen werden Sydney bijna fataal. Dat Sydney in 2011 een schedelfractuur overhield aan een auto-ongeval maakt het verhaal van het gezin des te emotioneel. "Ik dacht dat we onze traumatische ervaringen wel gehad hadden," zei Sydney's broer aan de plaatselijke krant Lowell Sun.

Cadeautje

Bauman kwam zelf in het nieuws nadat een aangrijpende foto van hem, geflankeerd door 'de Held van Boston' Carlos Arredondo, gepubliceerd werd. Hij is te zien met ernstige verwondingen aan zijn benen. Ook Baumans benen werden geamputeerd, waardoor hij nu in een rolstoel zit. Na de gebeurtenissen hielp hij vanuit zijn ziekenbed de autoriteiten een van de daders te vatten.

Celeste en Sydney herstellen goed, zo leert hun website. Jeff Baumann draagt daar ook zijn steentje toe bij. Hij ging langs met een cadeautje voor Sydney's 18e verjaardag. En de foto daarvan, is volgens twitterende Amerikanen 'de beste foto van het internet'.

"Opnieuw een prachtig en helend moment: de ongelofelijke Jeff Bauman bezoekt Sydney om haar een verjaardagscadeau te geven - wat een schat! Erg emotioneel voor alle betrokkenen." Dat schreef de familie van Sydney op haar website, opgericht om geld in te zamelen voor de ziekenkosten van Sydney en haar moeder Celeste. Zij stonden bij de aankomst van de marathon in Boston te wachten toen twee zelfgemaakte bommen explodeerden. Celestes benen moesten geamputeerd worden, de scherven van de bommen werden Sydney bijna fataal. Dat Sydney in 2011 een schedelfractuur overhield aan een auto-ongeval maakt het verhaal van het gezin des te emotioneel. "Ik dacht dat we onze traumatische ervaringen wel gehad hadden," zei Sydney's broer aan de plaatselijke krant Lowell Sun. CadeautjeBauman kwam zelf in het nieuws nadat een aangrijpende foto van hem, geflankeerd door 'de Held van Boston' Carlos Arredondo, gepubliceerd werd. Hij is te zien met ernstige verwondingen aan zijn benen. Ook Baumans benen werden geamputeerd, waardoor hij nu in een rolstoel zit. Na de gebeurtenissen hielp hij vanuit zijn ziekenbed de autoriteiten een van de daders te vatten. Celeste en Sydney herstellen goed, zo leert hun website. Jeff Baumann draagt daar ook zijn steentje toe bij. Hij ging langs met een cadeautje voor Sydney's 18e verjaardag. En de foto daarvan, is volgens twitterende Amerikanen 'de beste foto van het internet'.