De beide militairen namen woensdagavond samen met Afghaanse troepen deel aan een commando-actie in de oostelijke provincie Nangarhar, toen ze onder vijandelijk vuur kwamen te liggen. Een andere Amerikaanse soldaat liep verwondingen op, aldus nog het Pentagon.

De Amerikaanse en Afghaanse luchtmacht voeren sinds maanden zware luchtaanvallen uit op IS-stellingen in Nangarhar om de terroristen terug te dringen. Twee weken geleden dropte het Amerikaans leger de zwaarste conventionele bom uit hun wapenarsenaaal in het gebied. Hoeveel IS-strijders zijn omgekomen bij de explosie van de bom van het type GBU-43 is niet duidelijk.

De IS stak pas in 2015 in Afghanistan de kop op en zou daar nooit meer dan 3.000 strijders gehad hebben. Lange tijd waren ze enkel aanwezig in de provincies Nangarhar en Kunar.

De beide militairen namen woensdagavond samen met Afghaanse troepen deel aan een commando-actie in de oostelijke provincie Nangarhar, toen ze onder vijandelijk vuur kwamen te liggen. Een andere Amerikaanse soldaat liep verwondingen op, aldus nog het Pentagon.De Amerikaanse en Afghaanse luchtmacht voeren sinds maanden zware luchtaanvallen uit op IS-stellingen in Nangarhar om de terroristen terug te dringen. Twee weken geleden dropte het Amerikaans leger de zwaarste conventionele bom uit hun wapenarsenaaal in het gebied. Hoeveel IS-strijders zijn omgekomen bij de explosie van de bom van het type GBU-43 is niet duidelijk.De IS stak pas in 2015 in Afghanistan de kop op en zou daar nooit meer dan 3.000 strijders gehad hebben. Lange tijd waren ze enkel aanwezig in de provincies Nangarhar en Kunar.