De Griekse politie heeft donderdag een bompakket onschadelijk gemaakt dat was bestemd voor de Franse ambassade. Intussen zijn twee jongemannen in voorlopige hechtenis genomen in verband met de recente bommencampagne.

Het bompakket werd bezorgd bij de ambassade, maar omdat het ambassadepersoneel de zaak niet vertrouwde, stuurde ze het pakket terug naar het koerierbedrijf. De Griekse politie liet de bom daarna gecontroleerd ontploffen.

De voorbije dagen zijn al veertien bompakketten verstuurd naar ambassades in Athene en doelwitten elders in Europa. Onder meer de Franse president Nicolas Sarkozy en de Duitse bondskanselier Angela Merkel werden geviseerd.

Twee aanhoudingen

Een Grieks onderzoeksrechter heeft donderdag twee jonge Grieken in voorlopige hechtenis laten nemen op beschuldiging van terrorisme. Ze worden ervan verdacht het bompakket voor Sarkozy te hebben vervoerd. Het gaat om een man van 22 en iemand van 24. Eén van hen is student chemie.

Het pakket voor Sarkozy werd gevonden in een zak die ze bij zich hadden. Een ander pakket dat ze bij hadden was bestemd voor het Internationaal Strafhof in Den Haag. Eén van de betrokkenen werd door de politie gezocht wegens lidmaatschap van een anarchistische beweging die een reeks aanslagen op haar actief heeft.

De Griekse politie heeft donderdag een bompakket onschadelijk gemaakt dat was bestemd voor de Franse ambassade. Intussen zijn twee jongemannen in voorlopige hechtenis genomen in verband met de recente bommencampagne.Het bompakket werd bezorgd bij de ambassade, maar omdat het ambassadepersoneel de zaak niet vertrouwde, stuurde ze het pakket terug naar het koerierbedrijf. De Griekse politie liet de bom daarna gecontroleerd ontploffen. De voorbije dagen zijn al veertien bompakketten verstuurd naar ambassades in Athene en doelwitten elders in Europa. Onder meer de Franse president Nicolas Sarkozy en de Duitse bondskanselier Angela Merkel werden geviseerd.Twee aanhoudingenEen Grieks onderzoeksrechter heeft donderdag twee jonge Grieken in voorlopige hechtenis laten nemen op beschuldiging van terrorisme. Ze worden ervan verdacht het bompakket voor Sarkozy te hebben vervoerd. Het gaat om een man van 22 en iemand van 24. Eén van hen is student chemie.Het pakket voor Sarkozy werd gevonden in een zak die ze bij zich hadden. Een ander pakket dat ze bij hadden was bestemd voor het Internationaal Strafhof in Den Haag. Eén van de betrokkenen werd door de politie gezocht wegens lidmaatschap van een anarchistische beweging die een reeks aanslagen op haar actief heeft.