Het slachtoffer van de overval is Vuyo Mvoko, een van de bekendste televisiejournalisten van Zuid-Afrika, van de nationale zender SABC. Hij stond voor het Milpark Hospital in Johannesburg om verslag uit te brengen over de komst van de Zambiaanse president Edgar Lungu voor een medisch onderzoek.

Telefoon

De camera was al aan het draaien, toen Mvoko plots werd aangeklampt door twee mannen die de telefoon in zijn hand wilden hebben. Volgens de reporter bedreigde een van hen hem met een pistool toen hij zijn telefoon niet wilde afgeven.

Na het incident deelde Mvoko via Twitter mee dat hij ongedeerd was en verspreidde een link naar de beelden.

Pistool

In de studio van SABC legde Mvoko uit dat hij niet meteen doorhad wat er gebeurde en dat het voor hem veel erger had kunnen aflopen.

'Het was letterlijk seconden voor we live op antenne zouden gaan. Ik begreep niet waarom die mannen voor de camera liepen want het lichtje brandde en ze konden dat zien. Omdat ik hem mijn telefoon niet wilde geven, riep een van hen naar een kompaan met een pistool om mij neer te schieten. Daarop gaf ik hem toch de telefoon'.

De overvallers namen daarna ook andere laptops en telefoons van de crew mee, zegt Mvoko. Bekijk de beelden:

Het slachtoffer van de overval is Vuyo Mvoko, een van de bekendste televisiejournalisten van Zuid-Afrika, van de nationale zender SABC. Hij stond voor het Milpark Hospital in Johannesburg om verslag uit te brengen over de komst van de Zambiaanse president Edgar Lungu voor een medisch onderzoek.De camera was al aan het draaien, toen Mvoko plots werd aangeklampt door twee mannen die de telefoon in zijn hand wilden hebben. Volgens de reporter bedreigde een van hen hem met een pistool toen hij zijn telefoon niet wilde afgeven. Na het incident deelde Mvoko via Twitter mee dat hij ongedeerd was en verspreidde een link naar de beelden. In de studio van SABC legde Mvoko uit dat hij niet meteen doorhad wat er gebeurde en dat het voor hem veel erger had kunnen aflopen. 'Het was letterlijk seconden voor we live op antenne zouden gaan. Ik begreep niet waarom die mannen voor de camera liepen want het lichtje brandde en ze konden dat zien. Omdat ik hem mijn telefoon niet wilde geven, riep een van hen naar een kompaan met een pistool om mij neer te schieten. Daarop gaf ik hem toch de telefoon'.De overvallers namen daarna ook andere laptops en telefoons van de crew mee, zegt Mvoko. Bekijk de beelden: