Dat meldden verschillende Amerikaanse media en is intussen bevestigd door het Witte Huis. De voorbije dagen was er al veel speculatie dat Kudlow (70) zou toetreden tot de Nationale Economische Raad.

Als economisch topadviseur volgt Kudlow de vorige week opgestapte Gary Cohn (57) op. Cohn was het oneens met de handelspolitiek van Trump.

Volgens CNBC, de zender waar Kudlow een carrière als economisch journalist uitbouwde, zou Kudlow mogelijk al donderdag worden benoemd.

Carrière

Kudlow werkte onder de Republikeinse regering-Reagan vijf jaar op de begrotingsdienst van het Witte Huis gewerkt.

In de privésector was de historicus van opleiding van 1987 tot 1994 chef-econoom bij de investeringsbank Bear Stearns. Vanaf 2001 bouwde Kudlow een carrière als economisch journalist uit bij CNBC.

In 2016 schaarde hij zich aan de zijde van Trump in diens succesvolle gooi naar het Witte Huis. Kudlow stond achter diens plannen om aan de grens met Mexico een muur te bouwen en de belastingen te verlagen. Meermaals heeft hij overigens drastische belastingverlagingen als motor van economische groei bestempeld.

Dat meldden verschillende Amerikaanse media en is intussen bevestigd door het Witte Huis. De voorbije dagen was er al veel speculatie dat Kudlow (70) zou toetreden tot de Nationale Economische Raad. Als economisch topadviseur volgt Kudlow de vorige week opgestapte Gary Cohn (57) op. Cohn was het oneens met de handelspolitiek van Trump.Volgens CNBC, de zender waar Kudlow een carrière als economisch journalist uitbouwde, zou Kudlow mogelijk al donderdag worden benoemd.Kudlow werkte onder de Republikeinse regering-Reagan vijf jaar op de begrotingsdienst van het Witte Huis gewerkt. In de privésector was de historicus van opleiding van 1987 tot 1994 chef-econoom bij de investeringsbank Bear Stearns. Vanaf 2001 bouwde Kudlow een carrière als economisch journalist uit bij CNBC. In 2016 schaarde hij zich aan de zijde van Trump in diens succesvolle gooi naar het Witte Huis. Kudlow stond achter diens plannen om aan de grens met Mexico een muur te bouwen en de belastingen te verlagen. Meermaals heeft hij overigens drastische belastingverlagingen als motor van economische groei bestempeld.