Kort voor zijn komst donderdag kregen medewerkers van de winkel het bevel om de luxaflex naar beneden te doen. Toen de premier uit het winkelcentrum was vertrokken, zei een van zijn beveiligers dat de luxaflex weer omhoog kon.

De directeur van het winkelcentrum zegt in een reactie dat hij opdracht had gegeven om de lingerie aan het zicht van de premier te onttrekken, omdat 'de winkel nog niet klaar was om open te gaan'.

Islamisering

Tegenstanders van de islamistische premier roepen al jaren dat Turkije langzamerhand verandert in een geïslamiseerde staat, en dat daarmee de seculiere staat steeds verder wordt beperkt.

Zo heeft de Turkse regering in mei een wet goedgekeurd die de verkoop van alcohol tussen 22.00 uur en 06.00 uur verbiedt. Ook reclame maken voor alcoholhoudende dranken is straks uit den boze.

Hoofddoekverbod

Verder mag er geen alcohol worden gekocht op plaatsen die dichter dan honderd meter bij een onderwijsinstelling, studentenhuis, moskee of andere religieuze tempel staan.

Ook maakte Erdogan bekend een eind te willen maken aan het hoofddoekverbod in openbare instellingen. Journalisten, officieren en kunstenaars die kritiek hebben op zijn islamistische politiek worden vastgezet. (Belga/TV)

Kort voor zijn komst donderdag kregen medewerkers van de winkel het bevel om de luxaflex naar beneden te doen. Toen de premier uit het winkelcentrum was vertrokken, zei een van zijn beveiligers dat de luxaflex weer omhoog kon.De directeur van het winkelcentrum zegt in een reactie dat hij opdracht had gegeven om de lingerie aan het zicht van de premier te onttrekken, omdat 'de winkel nog niet klaar was om open te gaan'.Tegenstanders van de islamistische premier roepen al jaren dat Turkije langzamerhand verandert in een geïslamiseerde staat, en dat daarmee de seculiere staat steeds verder wordt beperkt.Zo heeft de Turkse regering in mei een wet goedgekeurd die de verkoop van alcohol tussen 22.00 uur en 06.00 uur verbiedt. Ook reclame maken voor alcoholhoudende dranken is straks uit den boze.Verder mag er geen alcohol worden gekocht op plaatsen die dichter dan honderd meter bij een onderwijsinstelling, studentenhuis, moskee of andere religieuze tempel staan.Ook maakte Erdogan bekend een eind te willen maken aan het hoofddoekverbod in openbare instellingen. Journalisten, officieren en kunstenaars die kritiek hebben op zijn islamistische politiek worden vastgezet. (Belga/TV)