Turkse minister van Familiezaken komt naar Nederland over de weg

© Reuters

De Turkse minister van Familiezaken, Fatma Betül Sayan Kaya, komt over land naar Rotterdam. Dat berichtte het Turkse staatspersbureau Anadolu vandaag.

Kaya zou zich vanmiddag in Duitsland bevinden, en reist nu over land naar Rotterdam. De minister zou eigenlijk gisteren al spreken in Nederland in het kader van een promotietour van Turkse ministers in Europa om hun landgenoten warm te maken voor het referendum over de grondwet. Kaya kreeg te horen dat ze niet welkom was in de Nederlandse Hengelo en Wehl. Zalenverhuurders in beide plaatsen besloten hun ruimtes niet beschikbaar te stellen voor politieke bijeenkomsten.

Nederland trok vandaag de landingsrechten in voor het vliegtuig van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavusoglu. Het kabinet nam de maatregel naar eigen zeggen omdat de openbare orde en veiligheid in het geding zijn gekomen na een oproep aan Turkse Nederlanders om vandaag massaal deel te nemen aan een publieke manifestatie met Çavusoglu in Rotterdam.

Dat leidde tot een woedende reactie van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die foeterde over Nederlandse “nazi-overblijfselen en fascisten”.

Lees ook: u003ca href=u0022/nieuws/wereld/turkse-minister-niet-meer-welkom-in-nederland-erdogan-woedend/article-normal-825543.htmlu0022 target=u0022_blanku0022u003eTurkse minister niet meer welkom in Nederland, Erdogan woedendu003c/au003e

Partner Content