Vrijdag zijn de zeventien landen die een sleutelrol spelen in het Syrische conflict tot een akkoord gekomen om de vijandelijkheden binnen een week te stoppen in Syrië, maar Rusland liet eerder al weten niet te stoppen met bombardementen tegen terroristen.

"Ondanks het akkoord blijft Rusland burgers bombarderen. Ze hebben 16 burgers gedood deze ochtend", aldus de minister tijdens de veiligheidsconferentie in München. "Er waren ook bombardementen tegen scholen en ziekenhuizen." Rusland steunt sinds begin februari het offensief van het regime van president Bashar al-Assad tegen de rebellen in Aleppo, de op een na grootste stad in Syrië. Door die bombardementen zijn tienduizenden mensen hun huizen ontvlucht. Ze verblijven momenteel in vluchtelingenkampen aan de Syrische kant van de Syrisch-Turkse grens.

'Eerst kampen bouwen'

Turkije, dat al 2,5 miljoen Syrische vluchtelingen heeft opgevangen, weigert tot nu toe de grens te openen, omdat het naar eigen zeggen niet voldoende geld krijgt om de opvang te regelen. Cavusoglu zei vrijdag dat zijn land eerst nieuwe kampen moet bouwen vooraleer een nieuwe groep vluchtelingen de grens kan oversteken. "Maar waarom hebben die mensen hun stad verlaten? Ze zijn er vijf jaar blijven wonen ondanks de aanwezigheid van terroristen en het brutale regime (van Damascus, red.). Ze vertrekken vanwege de Russische bombardementen", zei hij.

(Belga/RR)

Vrijdag zijn de zeventien landen die een sleutelrol spelen in het Syrische conflict tot een akkoord gekomen om de vijandelijkheden binnen een week te stoppen in Syrië, maar Rusland liet eerder al weten niet te stoppen met bombardementen tegen terroristen."Ondanks het akkoord blijft Rusland burgers bombarderen. Ze hebben 16 burgers gedood deze ochtend", aldus de minister tijdens de veiligheidsconferentie in München. "Er waren ook bombardementen tegen scholen en ziekenhuizen." Rusland steunt sinds begin februari het offensief van het regime van president Bashar al-Assad tegen de rebellen in Aleppo, de op een na grootste stad in Syrië. Door die bombardementen zijn tienduizenden mensen hun huizen ontvlucht. Ze verblijven momenteel in vluchtelingenkampen aan de Syrische kant van de Syrisch-Turkse grens. Turkije, dat al 2,5 miljoen Syrische vluchtelingen heeft opgevangen, weigert tot nu toe de grens te openen, omdat het naar eigen zeggen niet voldoende geld krijgt om de opvang te regelen. Cavusoglu zei vrijdag dat zijn land eerst nieuwe kampen moet bouwen vooraleer een nieuwe groep vluchtelingen de grens kan oversteken. "Maar waarom hebben die mensen hun stad verlaten? Ze zijn er vijf jaar blijven wonen ondanks de aanwezigheid van terroristen en het brutale regime (van Damascus, red.). Ze vertrekken vanwege de Russische bombardementen", zei hij.(Belga/RR)