De krant schreef in haar woensdaguitgave dat een onderzoek liep naar de redacteur wegens een artikel dat Erdogan en zijn zoon Bilal onrechtstreeks van corruptie beschuldigt.

De journalist werd echter veroordeeld wegens zijn schriftelijke verdediging. Die bevatte een acrostichon, waarbij de eerste letter van elke regel een geheime boodschap vormde. De eerste letters vormden de woorden "Hirsiz Erdogan" ("Dief Erdogan"). De verdediging is in beroep gegaan. Volgens het ministerie van Justitie werden sinds de verkiezing van Erdogan tot president in augustus 2014 al meer dan 1.800 procedures wegens belediging van de president geopend. (Belga/NSK)

De krant schreef in haar woensdaguitgave dat een onderzoek liep naar de redacteur wegens een artikel dat Erdogan en zijn zoon Bilal onrechtstreeks van corruptie beschuldigt.De journalist werd echter veroordeeld wegens zijn schriftelijke verdediging. Die bevatte een acrostichon, waarbij de eerste letter van elke regel een geheime boodschap vormde. De eerste letters vormden de woorden "Hirsiz Erdogan" ("Dief Erdogan"). De verdediging is in beroep gegaan. Volgens het ministerie van Justitie werden sinds de verkiezing van Erdogan tot president in augustus 2014 al meer dan 1.800 procedures wegens belediging van de president geopend. (Belga/NSK)