De journalist heeft zich op Twitter meermaals kritisch uitgelaten over de conservatieve Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Maar hij ontkent dat het om beledigingen gaat.

De arrestatie van de hoofdredacteur, Bülent Kenes, werd live op een tv-zender van de persgroep uitgezonden. Agenten in burger kwamen de hoofdredacteur op de redachtie weghalen.

Volgens Samanyolu, een televisiezender die gelinkt is aan Today's Zaman, werd hij naar het justitiepaleis van Istanboel gebracht, en korte tijd later getransfereerd naar een ziekenhuis voor onderzoek.

Gülen

Kenes is volgens de krant aangehouden op basis van een reeks berichten die hij in augustus via Twitter verspreid had. Omdat hij zich in die tweets erg kritisch uitliet over president Erdogan, wordt hem nu aangewreven dat hij het staatshoofd heeft beledigd. De hoofdredacteur was in juni al tot een voorwaardelijke gevangenisstraf 21 maanden veroordeeld voor een eerdere "beledigende" tweet aan het adres van Erdogan. Het blad Today's Zaman staat dicht bij Fethullah Gülen, de islamgeestelijke die in de VS leeft en de voornaamste tegenstander is van president Erdogan.

In één van zijn tweets had Kenes geschreven dat hij na al de onterechte beschuldingen van belediging eens echt de president zou moeten beledigen, om ten minste terecht beschuldigd te kunnen worden.

Volgens Today's Zaman is Kenes "een van honderden die beschuldigd werden van het beledigen van Erdogan sinds hij in augustus vorig jaar tot president werd verkozen. Journalisten en publieke figuren werden in het bijzonder geviseerd. Daardoor wordt de bezorgdheid over de verslechterende vrijheden van de media nog aangescherpt in aanloop naar de parlementsverkiezingen van 1 november."

(Belga/RR)

De journalist heeft zich op Twitter meermaals kritisch uitgelaten over de conservatieve Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Maar hij ontkent dat het om beledigingen gaat.De arrestatie van de hoofdredacteur, Bülent Kenes, werd live op een tv-zender van de persgroep uitgezonden. Agenten in burger kwamen de hoofdredacteur op de redachtie weghalen. Volgens Samanyolu, een televisiezender die gelinkt is aan Today's Zaman, werd hij naar het justitiepaleis van Istanboel gebracht, en korte tijd later getransfereerd naar een ziekenhuis voor onderzoek. Kenes is volgens de krant aangehouden op basis van een reeks berichten die hij in augustus via Twitter verspreid had. Omdat hij zich in die tweets erg kritisch uitliet over president Erdogan, wordt hem nu aangewreven dat hij het staatshoofd heeft beledigd. De hoofdredacteur was in juni al tot een voorwaardelijke gevangenisstraf 21 maanden veroordeeld voor een eerdere "beledigende" tweet aan het adres van Erdogan. Het blad Today's Zaman staat dicht bij Fethullah Gülen, de islamgeestelijke die in de VS leeft en de voornaamste tegenstander is van president Erdogan.In één van zijn tweets had Kenes geschreven dat hij na al de onterechte beschuldingen van belediging eens echt de president zou moeten beledigen, om ten minste terecht beschuldigd te kunnen worden.Volgens Today's Zaman is Kenes "een van honderden die beschuldigd werden van het beledigen van Erdogan sinds hij in augustus vorig jaar tot president werd verkozen. Journalisten en publieke figuren werden in het bijzonder geviseerd. Daardoor wordt de bezorgdheid over de verslechterende vrijheden van de media nog aangescherpt in aanloop naar de parlementsverkiezingen van 1 november."(Belga/RR)