'We zullen het Syrische regime terugdringen binnen de grenzen die we zelf gesteld hebben', voegde hij eraan toe tijdens een toespraak voor de parlementsleden van zijn AKP-partij in Ankara. Hij herhaalde ook het ultimatum dat hij de Syriërs heeft gesteld om zich voor het einde van de maand terug te trekken uit Idlib.

De soldaten van de Syrische president Bachar al-Assad hebben sinds december, met de steun van de Russen, een offensief geopend in de provincie Idlib, het laatste bastion van het verzet tegen het Syrische regime. De Turken zijn de rebellen enkele dagen geleden te hulp gesneld. Volgens de Turkse president zijn zijn troepen nu Idlib klaar aan het maken voor de 'bevrijding' tegen einde februari. De tussenkomst van de Turken in Syrië heeft ook tot spanningen met Rusland geleid.

'Het grootste probleem voor ons in Idlib is de onmogelijkheid om het luchtruim te gebruiken', aldus Erdogan. Het zijn de Russen die dat controleren. 'Maar we gaan daar een oplossing voor vinden', zei Erdogan nog, zonder te preciseren waaruit die oplossing bestaat. De oorlog in Syrië die begon in 2011, heeft al aan 380.000 mensen het leven gekost. Vele miljoenen mensen zijn er dakloos door geworden en zijn op de vlucht.

'We zullen het Syrische regime terugdringen binnen de grenzen die we zelf gesteld hebben', voegde hij eraan toe tijdens een toespraak voor de parlementsleden van zijn AKP-partij in Ankara. Hij herhaalde ook het ultimatum dat hij de Syriërs heeft gesteld om zich voor het einde van de maand terug te trekken uit Idlib. De soldaten van de Syrische president Bachar al-Assad hebben sinds december, met de steun van de Russen, een offensief geopend in de provincie Idlib, het laatste bastion van het verzet tegen het Syrische regime. De Turken zijn de rebellen enkele dagen geleden te hulp gesneld. Volgens de Turkse president zijn zijn troepen nu Idlib klaar aan het maken voor de 'bevrijding' tegen einde februari. De tussenkomst van de Turken in Syrië heeft ook tot spanningen met Rusland geleid. 'Het grootste probleem voor ons in Idlib is de onmogelijkheid om het luchtruim te gebruiken', aldus Erdogan. Het zijn de Russen die dat controleren. 'Maar we gaan daar een oplossing voor vinden', zei Erdogan nog, zonder te preciseren waaruit die oplossing bestaat. De oorlog in Syrië die begon in 2011, heeft al aan 380.000 mensen het leven gekost. Vele miljoenen mensen zijn er dakloos door geworden en zijn op de vlucht.