"Zij die rebelleren, zullen de zwaarste prijs betalen", aldus de Turkse premier Binali Yildirim. Hij voegde eraan toe dat de regering nog altijd aan de macht is. "Enkel de natie kan beslissen over een wijziging in de Turkse regering."

Op sociale media zijn vrijdagavond beelden te zien van Turkse militairen die twee bruggen in Istanboel, tussen het Europese en Aziatische deel, blokkeren. Boven hoofdstad Ankara worden dan weer op lage hoogte straaljagers gesignaleerd. In Ankara werden schoten gelost en de Turkse zender NTV toonde beelden van tanks aan de toegang van Ataturk Airport in Istanboel. De luchthaven zou reeds in handen van de rebellerende soldaten zijn. De Turkse staatstelevisie is inmiddels uit de ether verdwenen. (Belga/NSK)

"Zij die rebelleren, zullen de zwaarste prijs betalen", aldus de Turkse premier Binali Yildirim. Hij voegde eraan toe dat de regering nog altijd aan de macht is. "Enkel de natie kan beslissen over een wijziging in de Turkse regering."Op sociale media zijn vrijdagavond beelden te zien van Turkse militairen die twee bruggen in Istanboel, tussen het Europese en Aziatische deel, blokkeren. Boven hoofdstad Ankara worden dan weer op lage hoogte straaljagers gesignaleerd. In Ankara werden schoten gelost en de Turkse zender NTV toonde beelden van tanks aan de toegang van Ataturk Airport in Istanboel. De luchthaven zou reeds in handen van de rebellerende soldaten zijn. De Turkse staatstelevisie is inmiddels uit de ether verdwenen. (Belga/NSK)