Kotil sprak in een trainingscentrum van Turkish Airlines in Istanbul 86 piloten toe die net hun opleiding afgerond hebben, zo meldt de Turkse regeringskritische krant Zaman.

Cruciaal

'Het ongeval in Frankrijk heeft ons geleerd dat piloot zijn een zeer kritieke opdracht is,' aldus Kotil, 'en dat de levensstijl van piloten, zowel mannen als vrouwen, van cruciaal belang is.'

'Er wordt gezegd dat het accident is gebeurd nadat de piloot en zijn vriendin uit elkaar waren gegaan. Daarom adviseren wij ongetrouwde piloten om te trouwen'.

Germanwings

De Franse onderzoekers concluderen op basis van de gegevens van de zwarte dozen dat copiloot Andreas Lubitz zijn kapitein buitensloot uit de cockpit en vervolgens het passagiersvliegtuig met 150 mensen aan boord liet neerstorten in de Franse Alpen.

Na de crash meldden Franse media dat Lubitz pas uit een relatie kwam. Ook de Duitse tabloid Bild meldde dat Lubitz tegen zijn vriendin had gezegd dat hij psychiatrische behandeling kreeg en dat hij iets zou doen dat iedereen zich zou herinneren. (Belga/KVDA)

Kotil sprak in een trainingscentrum van Turkish Airlines in Istanbul 86 piloten toe die net hun opleiding afgerond hebben, zo meldt de Turkse regeringskritische krant Zaman.'Het ongeval in Frankrijk heeft ons geleerd dat piloot zijn een zeer kritieke opdracht is,' aldus Kotil, 'en dat de levensstijl van piloten, zowel mannen als vrouwen, van cruciaal belang is.''Er wordt gezegd dat het accident is gebeurd nadat de piloot en zijn vriendin uit elkaar waren gegaan. Daarom adviseren wij ongetrouwde piloten om te trouwen'.De Franse onderzoekers concluderen op basis van de gegevens van de zwarte dozen dat copiloot Andreas Lubitz zijn kapitein buitensloot uit de cockpit en vervolgens het passagiersvliegtuig met 150 mensen aan boord liet neerstorten in de Franse Alpen.Na de crash meldden Franse media dat Lubitz pas uit een relatie kwam. Ook de Duitse tabloid Bild meldde dat Lubitz tegen zijn vriendin had gezegd dat hij psychiatrische behandeling kreeg en dat hij iets zou doen dat iedereen zich zou herinneren. (Belga/KVDA)