Turkse troepen en geallieerde Syrische strijders hebben zondag de stad Afrin ingenomen, twee maanden nadat Ankara in het noorden van Syrië een offensief was gestart tegen de Koerdische militie YPG.

'Wat wij zeggen is heel duidelijk. Wij zijn daar niet om er te blijven, en zeker niet om te bezetten', zei de Turkse vicepremier Bekir Bozdag. Een kalender voor de terugtrekking van zijn troepen, die in Afrin de Turkse vlag hebben gehesen, noemde hij niet.

'Afrin is momenteel onder controle, maar Turkije heeft nog brood op de plank in Afrin. Wij hebben veel dingen te doen', waarschuwde Bozdag niettemin. Hij voegde eraan toe dat Ankara erop rekent de stad aan zijn 'echte eigenaars' terug te geven, maar nadere uitleg kwam er niet.

Turkse troepen en geallieerde Syrische strijders hebben zondag de stad Afrin ingenomen, twee maanden nadat Ankara in het noorden van Syrië een offensief was gestart tegen de Koerdische militie YPG.'Wat wij zeggen is heel duidelijk. Wij zijn daar niet om er te blijven, en zeker niet om te bezetten', zei de Turkse vicepremier Bekir Bozdag. Een kalender voor de terugtrekking van zijn troepen, die in Afrin de Turkse vlag hebben gehesen, noemde hij niet.'Afrin is momenteel onder controle, maar Turkije heeft nog brood op de plank in Afrin. Wij hebben veel dingen te doen', waarschuwde Bozdag niettemin. Hij voegde eraan toe dat Ankara erop rekent de stad aan zijn 'echte eigenaars' terug te geven, maar nadere uitleg kwam er niet.