Bekir Bozdag, Turks minister van Justitie, zei tegenover het staatspersagentschap Anadolu dat de anti-Amerikaanse gevoelens onder de Turkse bevolking een piek hebben bereikt door het geschil over de moslimprediker tussen de twee NAVO-bondgenoten. Volgens Bozdag is het aan de Amerikanen om te verhinderen dat die gevoelens in haat veranderen.

Ankara wil dat Washington Gülen, volgens veel Turken het brein achter de mislukte staatsgreep, hem uitlevert. Een Turkse minister wees zelfs met de beschuldigende vinger naar de Verenigde Staten zelf en volgens een Turkse voormalige stafchef had de CIA de hand in de couppoging.

Turkije heeft 85 kisten aan verschillende belastende dossiers over Gülen naar de Verenigde Staten gestuurd. Volgens de Wall Street Journal zijn de Amerikanen echter voorlopig niet overtuigd dat de zogenaamde bewijzen steek houden. (BELGA/JVL)

Bekir Bozdag, Turks minister van Justitie, zei tegenover het staatspersagentschap Anadolu dat de anti-Amerikaanse gevoelens onder de Turkse bevolking een piek hebben bereikt door het geschil over de moslimprediker tussen de twee NAVO-bondgenoten. Volgens Bozdag is het aan de Amerikanen om te verhinderen dat die gevoelens in haat veranderen. Ankara wil dat Washington Gülen, volgens veel Turken het brein achter de mislukte staatsgreep, hem uitlevert. Een Turkse minister wees zelfs met de beschuldigende vinger naar de Verenigde Staten zelf en volgens een Turkse voormalige stafchef had de CIA de hand in de couppoging. Turkije heeft 85 kisten aan verschillende belastende dossiers over Gülen naar de Verenigde Staten gestuurd. Volgens de Wall Street Journal zijn de Amerikanen echter voorlopig niet overtuigd dat de zogenaamde bewijzen steek houden. (BELGA/JVL)