Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft maandag de Duitse ambassadeur in Ankara ontboden om te protesteren tegen de publicatie in een Duits schoolboek van een karikatuur van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

De tekening, waarin het staatshoofd als een waakhond wordt voorgesteld, verscheen voor het eerst in 2001 in de Duitse kwaliteitskrant Frankfurter Allgemeine Zeitung. Ze is overgenomen in boeken voor het middelbaar onderwijs in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg.

"Wij veroordelen met klem de publicatie in een schoolboek van een tekening die onze gerespecteerde president en alle in Duitsland levende Turken beledigt", zegt het verontwaardigde Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken in een communiqué. "In democratieën is geen plaats voor dergelijke aanzetten tot haat, vreemdelingenhaat en islamofobie". Erdogan heeft al herhaaldelijk auteurs van aanstootgevend bevonden karikaturen laten vervolgen. (Belga/WB)

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft maandag de Duitse ambassadeur in Ankara ontboden om te protesteren tegen de publicatie in een Duits schoolboek van een karikatuur van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.De tekening, waarin het staatshoofd als een waakhond wordt voorgesteld, verscheen voor het eerst in 2001 in de Duitse kwaliteitskrant Frankfurter Allgemeine Zeitung. Ze is overgenomen in boeken voor het middelbaar onderwijs in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. "Wij veroordelen met klem de publicatie in een schoolboek van een tekening die onze gerespecteerde president en alle in Duitsland levende Turken beledigt", zegt het verontwaardigde Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken in een communiqué. "In democratieën is geen plaats voor dergelijke aanzetten tot haat, vreemdelingenhaat en islamofobie". Erdogan heeft al herhaaldelijk auteurs van aanstootgevend bevonden karikaturen laten vervolgen. (Belga/WB)