De demonstranten, die het Gezipark in Istanboel bezetten en ook op andere plaatsen in Turkije al twee weken van zich laten horen, wezen Erdogans ultimatum vrijwel meteen van de hand.

De tienkoppige delegatie die bij premier Erdogan over de vloer kwam bestond uit artiesten en vertegenwoordigers van het middenveld. Allemaal militanten van het eerste uur. Erdogan had ook woensdagavond al overleg met door hem uitgekozen activisten, maar die genoten onvoldoende steun onder de manifestanten.

Kort na de start van het onderhoud vuurde de oproerpolitie nog traangas af op een groep van zo'n tweehonderd manifestanten die zich verzameld hadden in het centrum van de stad, niet ver van het bureau van premier Erdogan. (Belga/TV)

De demonstranten, die het Gezipark in Istanboel bezetten en ook op andere plaatsen in Turkije al twee weken van zich laten horen, wezen Erdogans ultimatum vrijwel meteen van de hand. De tienkoppige delegatie die bij premier Erdogan over de vloer kwam bestond uit artiesten en vertegenwoordigers van het middenveld. Allemaal militanten van het eerste uur. Erdogan had ook woensdagavond al overleg met door hem uitgekozen activisten, maar die genoten onvoldoende steun onder de manifestanten. Kort na de start van het onderhoud vuurde de oproerpolitie nog traangas af op een groep van zo'n tweehonderd manifestanten die zich verzameld hadden in het centrum van de stad, niet ver van het bureau van premier Erdogan. (Belga/TV)