Dat heeft vicepremier Bülent Arinc maandag laten weten. Met wie Erdogan precies gaat praten, is niet bekendgemaakt.

Erdogan noemde de betogers vorige week nog vandalen. Volgens de premier hebben de demonstraties niets meer te maken met de democratie. Hij riep zijn toehoorders op zich niet te laten meesleuren in het geweld.

Alcohol

De Turkse president Abdullah Gül sprak maandag zijn goedkeuring uit over een omstreden wetsvoorstel dat de verkoop van alcohol en drankreclame aan banden legt. Die wet is een van de redenen waarom de Turken de straat op gaan.

De betogingen duren inmiddels anderhalve week. Tijdens betogingen in de hoofdstad Ankara heeft de politie opnieuw hard opgetreden met traangas en waterkannonen.

Hard aangepakt

Advocaat Efkan Bolac van de advocatenorganisatie Moderne Juristen Associatie zegt dat gearresteerde Turken hard worden aangepakt door de politie. Zij zouden worden mishandeld in politiebussen. (Elsevier/Shari Deira/TV)

Dat heeft vicepremier Bülent Arinc maandag laten weten. Met wie Erdogan precies gaat praten, is niet bekendgemaakt. Erdogan noemde de betogers vorige week nog vandalen. Volgens de premier hebben de demonstraties niets meer te maken met de democratie. Hij riep zijn toehoorders op zich niet te laten meesleuren in het geweld.Alcohol De Turkse president Abdullah Gül sprak maandag zijn goedkeuring uit over een omstreden wetsvoorstel dat de verkoop van alcohol en drankreclame aan banden legt. Die wet is een van de redenen waarom de Turken de straat op gaan. De betogingen duren inmiddels anderhalve week. Tijdens betogingen in de hoofdstad Ankara heeft de politie opnieuw hard opgetreden met traangas en waterkannonen.Hard aangepakt Advocaat Efkan Bolac van de advocatenorganisatie Moderne Juristen Associatie zegt dat gearresteerde Turken hard worden aangepakt door de politie. Zij zouden worden mishandeld in politiebussen. (Elsevier/Shari Deira/TV)