Alleen gedetineerden die veroordeeld zijn voor misdaden van voor 1 juli, en dus voor de mislukte staatsgreep, komen in aanmerking voor vrijlating. Wie veroordeeld is voor moord, huiselijk geweld, seksueel misbruik, terrorisme en andere misdaden tegen de staat, blijft sowieso achter de tralies. Bozdag benadrukte dat het niet om "een amnestie" gaat.

De Turkse regering beschuldigt er volgers van de in de Verenigde Staten verblijvende moslimprediker Fethullah Gülen van achter de mislukte staatsgreep van 15 juli te zitten. De noodtoestand werd uitgeroepen, en tienduizenden mensen zijn al ontslagen of opgepakt. De zuiveringsoperatie werd onder meer gevoerd in de media, het onderwijs, de gezondheidssector, het leger en de lokale overheden. (Belga/NSK)

Alleen gedetineerden die veroordeeld zijn voor misdaden van voor 1 juli, en dus voor de mislukte staatsgreep, komen in aanmerking voor vrijlating. Wie veroordeeld is voor moord, huiselijk geweld, seksueel misbruik, terrorisme en andere misdaden tegen de staat, blijft sowieso achter de tralies. Bozdag benadrukte dat het niet om "een amnestie" gaat.De Turkse regering beschuldigt er volgers van de in de Verenigde Staten verblijvende moslimprediker Fethullah Gülen van achter de mislukte staatsgreep van 15 juli te zitten. De noodtoestand werd uitgeroepen, en tienduizenden mensen zijn al ontslagen of opgepakt. De zuiveringsoperatie werd onder meer gevoerd in de media, het onderwijs, de gezondheidssector, het leger en de lokale overheden. (Belga/NSK)