Volgens Gul zal Turkije de EU sterker maken. Dat vertelde hij aan de krant Sunday Telegraph.

Turkije wordt gezien als een belangrijke brug tussen het Westen en de moslimlanden in het Midden-Oosten en Azië. Ook de Turkse economie doet het goed, met een huidige groei van 6,6 %. Toch blijft er een grote weerstand binnen de EU tegen het lidmaatschap van Turkije, onder meer door de aanslepende situatie in Cyprus.

Enge visie

Ook Gul is zich bewust van deze tegenwind: "Sommige mensen, met een enge visie en geen strategisch perspectief, zien het lidmaatschap van Turkije als een last". Maar volgens de Turkse president kan zijn land "de groeimotor zijn van de EU".

Moest Turkije toetreden, zou het de eerste EU natie zijn met een meerderheid aan moslims in de bevolking. (VF)

Volgens Gul zal Turkije de EU sterker maken. Dat vertelde hij aan de krant Sunday Telegraph. Turkije wordt gezien als een belangrijke brug tussen het Westen en de moslimlanden in het Midden-Oosten en Azië. Ook de Turkse economie doet het goed, met een huidige groei van 6,6 %. Toch blijft er een grote weerstand binnen de EU tegen het lidmaatschap van Turkije, onder meer door de aanslepende situatie in Cyprus. Enge visie Ook Gul is zich bewust van deze tegenwind: "Sommige mensen, met een enge visie en geen strategisch perspectief, zien het lidmaatschap van Turkije als een last". Maar volgens de Turkse president kan zijn land "de groeimotor zijn van de EU". Moest Turkije toetreden, zou het de eerste EU natie zijn met een meerderheid aan moslims in de bevolking. (VF)