Ongeveer honderd mensen kwamen vast te zitten toen de onafgewerkte tunnel op de testsite Punggye-ri instortte. Nog eens honderd mensen zouden zijn omgekomen toen tijdens een reddingspoging een tweede instorting plaatsvond.

Volgens het financieel persagentschap Bloomberg citeert TV Asahi anonieme mensen die kennis hebben van Noord-Koreaanse zaken. Een Chinees medium berichtte zaterdag dat China Noord-Korea had gewaarschuwd dat nieuwe kerntests de top van een berg zouden kunnen opblazen en een mogelijk rampzalige instorting op de site veroorzaken.

Ongeveer honderd mensen kwamen vast te zitten toen de onafgewerkte tunnel op de testsite Punggye-ri instortte. Nog eens honderd mensen zouden zijn omgekomen toen tijdens een reddingspoging een tweede instorting plaatsvond.Volgens het financieel persagentschap Bloomberg citeert TV Asahi anonieme mensen die kennis hebben van Noord-Koreaanse zaken. Een Chinees medium berichtte zaterdag dat China Noord-Korea had gewaarschuwd dat nieuwe kerntests de top van een berg zouden kunnen opblazen en een mogelijk rampzalige instorting op de site veroorzaken.