Jebali zei volgens Franse media in een toespraak op de Tunesischetelevisie woensdagavond dat hij een regering met partijloze technocraten wil vormen.

Protesten

De koelbloedige moord op jurist Chokri Belaïd (48) heeft tot massale protesten geleid. Een aantal demonstranten zetten daarbij de zetel van de Ennahda-partij in brand.

Criticus

Belaïd werd beschouwd als de felste criticus van de regering en voerde de kort na de revolutie opgerichte oppositiepartij "Beweging van de Democratische Patriotten" aan. Hij was voor de scheiding van staat en godsdienst. De demonstranten achten aanhangers van de Ennahda-partij voor de moord verantwoordelijk. (Belga/TV)

Jebali zei volgens Franse media in een toespraak op de Tunesischetelevisie woensdagavond dat hij een regering met partijloze technocraten wil vormen.Protesten De koelbloedige moord op jurist Chokri Belaïd (48) heeft tot massale protesten geleid. Een aantal demonstranten zetten daarbij de zetel van de Ennahda-partij in brand.Criticus Belaïd werd beschouwd als de felste criticus van de regering en voerde de kort na de revolutie opgerichte oppositiepartij "Beweging van de Democratische Patriotten" aan. Hij was voor de scheiding van staat en godsdienst. De demonstranten achten aanhangers van de Ennahda-partij voor de moord verantwoordelijk. (Belga/TV)