Habib Essid gaf een summiere versie van de stand van het onderzoek. "De toeristen waren aan land gekomen in de haven van La Goulette", aldus premier, en ze waren van de haven met de bus naar het Bardo-museum gebracht.

"De voorlopige resultaten van het onderzoek wijzen erop dat twee terroristen het museum zijn binnengedrongen. Ze droegen militaire kledij. Toen de toeristen uit de bus stapten, hebben zij het vuur geopend. De toeristen zijn dan in het museum gevlucht en de terroristen hebben de achtervolging ingezet. De twee aanvallers zijn gedood".

Andere getuigenissen stelden dat een van de twee burgerkleren droeg. Er waren geruchten dat het nabije parlement het doel was van de aanslag, en niet het museum. Daarover zei de premier niets.

"Deze operatie viseert de Tunesische economie en meer in het bijzonder een sector in moeilijkheden, het toerisme. En dat is voor het eerst. Voordien waren de ordemachten en het leger het doelwit."

'Democratie zal overleven'

"Ik vraag dat alle partijen, en alle politieke strekkingen, de hele burgersamenleving, zich verenigen in de strijd tegen het terrorisme", aldus de premier die de aanslag "een laffe daad" noemde. "Dit is een kritiek moment in onze geschiedenis, en een bepalend moment voor onze toekomst.".

President Beji Caid Essebsi kwam op tv ook aan het woord. Dit land is een "een oorlog met terreur", zei hij. "Deze monsterlijke minderheden jagen ons geen schrik aan. We zullen ze zonder mededogen tot het einde bekampen tot het einde. Democratie zal overleven en overwinnen".

(RR)

Habib Essid gaf een summiere versie van de stand van het onderzoek. "De toeristen waren aan land gekomen in de haven van La Goulette", aldus premier, en ze waren van de haven met de bus naar het Bardo-museum gebracht. "De voorlopige resultaten van het onderzoek wijzen erop dat twee terroristen het museum zijn binnengedrongen. Ze droegen militaire kledij. Toen de toeristen uit de bus stapten, hebben zij het vuur geopend. De toeristen zijn dan in het museum gevlucht en de terroristen hebben de achtervolging ingezet. De twee aanvallers zijn gedood".Andere getuigenissen stelden dat een van de twee burgerkleren droeg. Er waren geruchten dat het nabije parlement het doel was van de aanslag, en niet het museum. Daarover zei de premier niets. "Deze operatie viseert de Tunesische economie en meer in het bijzonder een sector in moeilijkheden, het toerisme. En dat is voor het eerst. Voordien waren de ordemachten en het leger het doelwit.""Ik vraag dat alle partijen, en alle politieke strekkingen, de hele burgersamenleving, zich verenigen in de strijd tegen het terrorisme", aldus de premier die de aanslag "een laffe daad" noemde. "Dit is een kritiek moment in onze geschiedenis, en een bepalend moment voor onze toekomst.".President Beji Caid Essebsi kwam op tv ook aan het woord. Dit land is een "een oorlog met terreur", zei hij. "Deze monsterlijke minderheden jagen ons geen schrik aan. We zullen ze zonder mededogen tot het einde bekampen tot het einde. Democratie zal overleven en overwinnen".(RR)