In Tunesië zullen op 17 december nieuwe parlementsverkiezingen georganiseerd worden. Dat heeft premier Ali Larayedh in Tunis voorgesteld na afloop van een spoedberaad van de
regering over de onrust in het land.

De premier sluit meteen ook het onmiddellijke ontslag van zijn regering uit. "Deze regering zal haar taken blijven uitvoeren. We klampen ons niet vast aan de macht, maar we hebben een taak en een verantwoordelijkheid die we tot het einde zullen vervullen", verklaarde Ali Larayedh aan de nationale televisie.

Bakermat Arabische Lente

In Tunesië, de bakermat van de Arabische Lente, zijn de spanningen de voorbije dagen fel opgelopen. Afgelopen weekend hadden voor- en tegenstanders van de islamistische regeringspartij Ennahda elkaar met stenen en flessen bekogeld. De politie moest traangas gebruiken om hen uit elkaar te halen.

De aanleiding voor het opflakkeren van de onlusten is de moord op oppositieleider Mohamed Brahmi. (Belga/AVE)

In Tunesië zullen op 17 december nieuwe parlementsverkiezingen georganiseerd worden. Dat heeft premier Ali Larayedh in Tunis voorgesteld na afloop van een spoedberaad van de regering over de onrust in het land. De premier sluit meteen ook het onmiddellijke ontslag van zijn regering uit. "Deze regering zal haar taken blijven uitvoeren. We klampen ons niet vast aan de macht, maar we hebben een taak en een verantwoordelijkheid die we tot het einde zullen vervullen", verklaarde Ali Larayedh aan de nationale televisie. Bakermat Arabische LenteIn Tunesië, de bakermat van de Arabische Lente, zijn de spanningen de voorbije dagen fel opgelopen. Afgelopen weekend hadden voor- en tegenstanders van de islamistische regeringspartij Ennahda elkaar met stenen en flessen bekogeld. De politie moest traangas gebruiken om hen uit elkaar te halen. De aanleiding voor het opflakkeren van de onlusten is de moord op oppositieleider Mohamed Brahmi. (Belga/AVE)