Dat heeft eerste minister Habib Essid aangekondigd via de Tunesische staatstelevisie.

De muur wordt gebouwd door het leger en moet twee meter hoog worden en 168 kilometer innemen van de 461 kilometer lange grens met Libië, te beginnen vanaf de kust. Er moeten langs de muur ook verschillende bewakingscentra komen, met patrouilles en luchtoperaties.

Libië

De muur is een nieuwe veiligheidsmaatregel van de Tunesische regering na de moord op 38 toeristen op een strand in de populaire badplaats Sousse. De dader kreeg zijn opleiding in buurland Libië, dat verscheurd is door interne conflicten.

De aanslag kwam slechts enkele maanden na de aanval van gewapende mannen op het Bardomuseum in Tunis, waarbij 21 toeristen en politieagenten omkwamen.

Beide aanslagen werden opgeëist door de Islamitische Staat, die geprofiteerd heeft van het conflict tussen twee rivaliserende overheden in Libië om de controle te verkrijgen over verschillende steden.

Noodtoestand

Tunesië kondigde afgelopen weekend de noodtoestand af voor 30 dagen, waardoor extra veiligheidsmaatregelen van kracht zijn. Er zijn ook 1.400 gewapende officieren ingezet om hotels en stranden van populaire badplaatsen te bewaken. (KVDA)

Dat heeft eerste minister Habib Essid aangekondigd via de Tunesische staatstelevisie. De muur wordt gebouwd door het leger en moet twee meter hoog worden en 168 kilometer innemen van de 461 kilometer lange grens met Libië, te beginnen vanaf de kust. Er moeten langs de muur ook verschillende bewakingscentra komen, met patrouilles en luchtoperaties.De muur is een nieuwe veiligheidsmaatregel van de Tunesische regering na de moord op 38 toeristen op een strand in de populaire badplaats Sousse. De dader kreeg zijn opleiding in buurland Libië, dat verscheurd is door interne conflicten.De aanslag kwam slechts enkele maanden na de aanval van gewapende mannen op het Bardomuseum in Tunis, waarbij 21 toeristen en politieagenten omkwamen. Beide aanslagen werden opgeëist door de Islamitische Staat, die geprofiteerd heeft van het conflict tussen twee rivaliserende overheden in Libië om de controle te verkrijgen over verschillende steden.Tunesië kondigde afgelopen weekend de noodtoestand af voor 30 dagen, waardoor extra veiligheidsmaatregelen van kracht zijn. Er zijn ook 1.400 gewapende officieren ingezet om hotels en stranden van populaire badplaatsen te bewaken. (KVDA)