De Tunesische ex-president Zine El Abidine Ben Ali is woensdag door de militaire rechtbank in Kef bij verstek tot levenslang veroordeeld voor zijn rol bij de bloedige repressie in Thala en Kasserine, twee steden in het centrum van het land die symbool staan voor de Tunesische revolutie. Dat heeft het Tunesische persagentschap TAP meegedeeld.

Repressie

De begin vorig jaar afgezette, naar Saoedi-Arabaië gevluchte Tunesische president-dictator werd samen met 22 topfiguren uit zijn entourage vervolgd voor de dood van 22 mensen. Die kwamen tussen 8 en 12 januari 2011 om bij de onderdrukking van de volksopstand die uiteindelijk tot de val van Ben Ali leidde en de Arabische Lente inluidde.

Onder de beschuldigden bevond zich ook gewezen minister van Binnenlandse Zaken Rafik Belhaj Kacem, die veroordeeld werd 12 jaar cel.

Wanorde

Eerder op de dag had de militaire rechtbank in Tunis Ben Ali - eveneens bij verstek - al tot een celstraf van 20 jaar veroordeeld wegens het "aansporen tot wanorde, moord en plundering op Tunesisch grondgebied". (Belga/TV)

De Tunesische ex-president Zine El Abidine Ben Ali is woensdag door de militaire rechtbank in Kef bij verstek tot levenslang veroordeeld voor zijn rol bij de bloedige repressie in Thala en Kasserine, twee steden in het centrum van het land die symbool staan voor de Tunesische revolutie. Dat heeft het Tunesische persagentschap TAP meegedeeld.Repressie De begin vorig jaar afgezette, naar Saoedi-Arabaië gevluchte Tunesische president-dictator werd samen met 22 topfiguren uit zijn entourage vervolgd voor de dood van 22 mensen. Die kwamen tussen 8 en 12 januari 2011 om bij de onderdrukking van de volksopstand die uiteindelijk tot de val van Ben Ali leidde en de Arabische Lente inluidde. Onder de beschuldigden bevond zich ook gewezen minister van Binnenlandse Zaken Rafik Belhaj Kacem, die veroordeeld werd 12 jaar cel.Wanorde Eerder op de dag had de militaire rechtbank in Tunis Ben Ali - eveneens bij verstek - al tot een celstraf van 20 jaar veroordeeld wegens het "aansporen tot wanorde, moord en plundering op Tunesisch grondgebied". (Belga/TV)