Volgens een nieuwe balans heeft de tsunami op de afgelegen Mentawai-eilanden in Indonesië aan meer dan 400 mensen het leven gekost. Minstens 300 anderen zijn nog vermist.

De autoriteiten gaan ervan uit dat twee derde van de vermisten overleden zijn. "Waarschijnlijk zijn ze ofwel meegesleurd in zee, ofwel begraven onder het zand," Ade Edward van de rampenbestrijdingsdienst aan persagentschap AFP.

"Toen we gisteren over het gebied vlogen, zagen we vele lijken. Hoofden en ledematen staken uit het zand, sommige hingen in de bomen".

Aardbeving

De tsunami van maandag was het gevolg van een zware aardbeving voor de kust van West-Sumatra. Golven van meer dan drie meter hoog veegden verschillende vissersdorpen van de kaart.

De reddingsoperaties verlopen moeizaam, onder andere door het slechte weer en een gebrek aan vervoer.

De Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono bracht afgelopen donderdag een bezoek aan de getroffen gebieden. Bijna 13.000 mensen verblijven momenteel in tijdelijke kampen nadat hun huizen vernield werden door de tsunami.

Volgens een nieuwe balans heeft de tsunami op de afgelegen Mentawai-eilanden in Indonesië aan meer dan 400 mensen het leven gekost. Minstens 300 anderen zijn nog vermist. De autoriteiten gaan ervan uit dat twee derde van de vermisten overleden zijn. "Waarschijnlijk zijn ze ofwel meegesleurd in zee, ofwel begraven onder het zand," Ade Edward van de rampenbestrijdingsdienst aan persagentschap AFP. "Toen we gisteren over het gebied vlogen, zagen we vele lijken. Hoofden en ledematen staken uit het zand, sommige hingen in de bomen". Aardbeving De tsunami van maandag was het gevolg van een zware aardbeving voor de kust van West-Sumatra. Golven van meer dan drie meter hoog veegden verschillende vissersdorpen van de kaart. De reddingsoperaties verlopen moeizaam, onder andere door het slechte weer en een gebrek aan vervoer. De Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono bracht afgelopen donderdag een bezoek aan de getroffen gebieden. Bijna 13.000 mensen verblijven momenteel in tijdelijke kampen nadat hun huizen vernield werden door de tsunami.