Het alarm gold voor de Salomonseilanden, Vanuatu, Nauru, Papoea-Nieuw-Guinea, Tuvalu, Nieuw-Caledonië, Kosrae, Fiji, Kiribati en Wallis en Futuna, heeft het Tsunami Warning Center meegedeeld. In Fiji werden bewoners van de kusten geëvacueerd. Zij moesten zich naar hoger gelegen plekken begeven.

In de buurt van het epicentrum werden golven van een meter hoger dan het zeeniveau gemeten.

Hevige aardbeving

In de nacht van dinsdag op woensdag deed zich een hevige aardbeving voor met een kracht van 8 op de schaal van Richter bij de Salomonseilanden, een eilandengroep in de Stille Oceaan.

De aardbeving gebeurde om 2.12 uur (Belgische tijd) tussen de Salomoneilanden en de eilandengroep Vanuatu. Het epicentrum van de aardbeving was gelokaliseerd op een diepte van 33 kilometer, op zo'n zestig kilometer van het eiland Lata, dat bij de Salomonseilanden hoort. (Belga/TV)

Het alarm gold voor de Salomonseilanden, Vanuatu, Nauru, Papoea-Nieuw-Guinea, Tuvalu, Nieuw-Caledonië, Kosrae, Fiji, Kiribati en Wallis en Futuna, heeft het Tsunami Warning Center meegedeeld. In Fiji werden bewoners van de kusten geëvacueerd. Zij moesten zich naar hoger gelegen plekken begeven. In de buurt van het epicentrum werden golven van een meter hoger dan het zeeniveau gemeten. Hevige aardbeving In de nacht van dinsdag op woensdag deed zich een hevige aardbeving voor met een kracht van 8 op de schaal van Richter bij de Salomonseilanden, een eilandengroep in de Stille Oceaan. De aardbeving gebeurde om 2.12 uur (Belgische tijd) tussen de Salomoneilanden en de eilandengroep Vanuatu. Het epicentrum van de aardbeving was gelokaliseerd op een diepte van 33 kilometer, op zo'n zestig kilometer van het eiland Lata, dat bij de Salomonseilanden hoort. (Belga/TV)