De noodtoestand werd voor drie maanden uitgeroepen in de provincies Sila en Ouaddaï, aan de grens met Soedan. Bij botsingen tussen landbouwers en veetelers vielen daar sinds 9 augustus meer dan vijftig doden volgens het presidentschap, dat geen preciezere balans gaf.

Al tientallen jaren is de provincie Ouaddaï het toneel van conflicten tussen Arabische nomaden die vee telen en autochtone inwoners van de provincie die aan landbouw doen. 'Van nu af aan gaan we militaire troepen opstellen die voor de veiligheid van de bevolking in deze zone instaan', verzekerde president Déby in Sila. 'Zodra ik uit de provincie vertrek, moeten alle burgers van deze zone die wapens in handen hebben, ontwapend worden', beval hij.

De noodtoestand werd voor drie maanden uitgeroepen in de provincies Sila en Ouaddaï, aan de grens met Soedan. Bij botsingen tussen landbouwers en veetelers vielen daar sinds 9 augustus meer dan vijftig doden volgens het presidentschap, dat geen preciezere balans gaf. Al tientallen jaren is de provincie Ouaddaï het toneel van conflicten tussen Arabische nomaden die vee telen en autochtone inwoners van de provincie die aan landbouw doen. 'Van nu af aan gaan we militaire troepen opstellen die voor de veiligheid van de bevolking in deze zone instaan', verzekerde president Déby in Sila. 'Zodra ik uit de provincie vertrek, moeten alle burgers van deze zone die wapens in handen hebben, ontwapend worden', beval hij.