Tsjadische soldaten hebben tijdens gevechten in het noordoosten van Nigeria minstens 200 leden van de islamitische terroristische groepering Boko Haram gedood. Dat heeft een Tsjadische militaire leider bekendgemaakt. Boko Haram zou ook bij een aanval op de Kameroense stad Fotokol de grote moskee in de stad hebben in brand gestoken en burgers hebben gedood, zo blijkt uit andere berichten.

Kanon

De gevechten in Nigeria startten toen de rebellen van Boko Haram een basis van de Multinational Joint Task Force (MNJTF) - een coalitie van Tsjaad, Niger en Nigeria tegen Boko Haram - aanvielen. Daarbij vielen aan de kant van het leger negen doden en 21 gewonden. De raid vond plaats op de grens tussen Nigeria en Kameroen.

Na afloop achtervolgden de soldaten de rebellen tot in hun Nigeriaanse uitvalsbassisen. Ze vernielden een heel aantal voertuigen met zware wapens, een honderdtal brommers en namen volgens een verklaring van het leger een kanon in beslag.

Grote moskee in brand

Uit andere berichten blijkt dat Boko Haram een aanval uitvoerde op de Kameroense stad Fotokol, er de grote moskee in brand stak en burgers wurgde. De rebellen werden nadien teruggeslagen door het Tsjadische en Kameroense leger. Tientallen mensen zouden om het leven zijn gekomen.

Boko Haram heeft in het noorden van Nigeria sinds 2009 al meer dan 13.000 mensen gedood. (Belga/WB)

Tsjadische soldaten hebben tijdens gevechten in het noordoosten van Nigeria minstens 200 leden van de islamitische terroristische groepering Boko Haram gedood. Dat heeft een Tsjadische militaire leider bekendgemaakt. Boko Haram zou ook bij een aanval op de Kameroense stad Fotokol de grote moskee in de stad hebben in brand gestoken en burgers hebben gedood, zo blijkt uit andere berichten. De gevechten in Nigeria startten toen de rebellen van Boko Haram een basis van de Multinational Joint Task Force (MNJTF) - een coalitie van Tsjaad, Niger en Nigeria tegen Boko Haram - aanvielen. Daarbij vielen aan de kant van het leger negen doden en 21 gewonden. De raid vond plaats op de grens tussen Nigeria en Kameroen. Na afloop achtervolgden de soldaten de rebellen tot in hun Nigeriaanse uitvalsbassisen. Ze vernielden een heel aantal voertuigen met zware wapens, een honderdtal brommers en namen volgens een verklaring van het leger een kanon in beslag. Uit andere berichten blijkt dat Boko Haram een aanval uitvoerde op de Kameroense stad Fotokol, er de grote moskee in brand stak en burgers wurgde. De rebellen werden nadien teruggeslagen door het Tsjadische en Kameroense leger. Tientallen mensen zouden om het leven zijn gekomen. Boko Haram heeft in het noorden van Nigeria sinds 2009 al meer dan 13.000 mensen gedood. (Belga/WB)