Dat verklaarde de Griekse premier Alexis Tsipras tijdens een parlementair debat in Athene. Het land wil dat de Europese afspraken die gemaakt zijn over de vluchtelingencrisis eindelijk worden nageleefd.

Athene kan volgens Tsipras niet aanvaarden dat er enerzijds landen zijn die geen enkele vluchteling willen opnemen, en aan de andere kant omheiningen en muren bouwen.

"We zullen niet aanvaarden dat het land tot een permanent magazijn voor zielen wordt omgevormd, terwijl Europa blijft doorgaan alsof er niets aan de hand is".

Niet uitgenodigd

Het is niet duidelijk hoever het dreigement van Tsipras reikt, met name of het enkel betrekking heeft op de besluitvorming rond de vluchtelingenproblematiek, of op alle EU-wetgeving.

Op 7 maart is er een migratietop tussen de Europese Unie en Turkije.

Tsipras noemde het tijdens het debat "een schande" dat Oostenrijk en de andere Balkan-landen woensdag een conferentie hebben gehouden over de problematiek waarbij Griekenland niet was uitgenodigd.

Door het sluiten van grenzen op de zogenaamde Balkan-route zitten heel wat kandidaat-vluchtelingen geblokkeerd aan de grens tussen Griekenland en Macedonië. Sinds begin dit jaar zouden al 100.000 migranten in Griekenland aangekomen zijn.

(Belga/RR)

Dat verklaarde de Griekse premier Alexis Tsipras tijdens een parlementair debat in Athene. Het land wil dat de Europese afspraken die gemaakt zijn over de vluchtelingencrisis eindelijk worden nageleefd.Athene kan volgens Tsipras niet aanvaarden dat er enerzijds landen zijn die geen enkele vluchteling willen opnemen, en aan de andere kant omheiningen en muren bouwen. "We zullen niet aanvaarden dat het land tot een permanent magazijn voor zielen wordt omgevormd, terwijl Europa blijft doorgaan alsof er niets aan de hand is". Het is niet duidelijk hoever het dreigement van Tsipras reikt, met name of het enkel betrekking heeft op de besluitvorming rond de vluchtelingenproblematiek, of op alle EU-wetgeving. Op 7 maart is er een migratietop tussen de Europese Unie en Turkije. Tsipras noemde het tijdens het debat "een schande" dat Oostenrijk en de andere Balkan-landen woensdag een conferentie hebben gehouden over de problematiek waarbij Griekenland niet was uitgenodigd. Door het sluiten van grenzen op de zogenaamde Balkan-route zitten heel wat kandidaat-vluchtelingen geblokkeerd aan de grens tussen Griekenland en Macedonië. Sinds begin dit jaar zouden al 100.000 migranten in Griekenland aangekomen zijn.(Belga/RR)