De adjunct op Financiën wordt Giorgos Chouliarakis, die voor Griekenland de belangrijkste onderhandelaar was bij het derde hulpprogramma. Hij zal moeten toezien op de correcte naleving van de afgesproken maatregelen. Panos Kammenos (Anel) blijft minister van Defensie, en Nikos Kotzias is minister van Buitenlandse Zaken, net zoals in de vorige regering-Tsipras.

Enkele oud-gedienden krijgen een nieuwe portefueille, zoals Panayotis Kouroublis: in de vorige regering minister van Volksgezondheid en nu van Binnenlandse Zaken. Zijn adjunct Ioannis Mouzalas blijft verantwoordelijk voor migratie.

De nieuwe regering zal in totaal zestien ministers tellen, aangevuld met een dertigtal adjuncten en staatssecretarissen. Zij zullen woensdag om 7.30 uur de eed afleggen, aldus de woordvoerster.

(Belga/RR)

De adjunct op Financiën wordt Giorgos Chouliarakis, die voor Griekenland de belangrijkste onderhandelaar was bij het derde hulpprogramma. Hij zal moeten toezien op de correcte naleving van de afgesproken maatregelen. Panos Kammenos (Anel) blijft minister van Defensie, en Nikos Kotzias is minister van Buitenlandse Zaken, net zoals in de vorige regering-Tsipras. Enkele oud-gedienden krijgen een nieuwe portefueille, zoals Panayotis Kouroublis: in de vorige regering minister van Volksgezondheid en nu van Binnenlandse Zaken. Zijn adjunct Ioannis Mouzalas blijft verantwoordelijk voor migratie. De nieuwe regering zal in totaal zestien ministers tellen, aangevuld met een dertigtal adjuncten en staatssecretarissen. Zij zullen woensdag om 7.30 uur de eed afleggen, aldus de woordvoerster. (Belga/RR)