Trumps veiligheidsadviseur belooft professionele overdracht

Robert O'Brien © Reuters

De Nationale veiligheidsadviseur van Amerikaans president Donald Trump, Robert O’Brien, heeft een ‘zeer professionele overdracht’ beloofd van de regering van de zittende president naar de nieuwe president Joe Biden. ‘Daar is geen twijfel over mogelijk’, zei hij tijdens een online veiligheidsforum. Dat meldt NBC News.

Ook gaf de Veiligheidsadviseur toe dat het ernaar uitziet dat Biden gewonnen heeft. O’Brien wordt gezien als erg loyaal aan Trump. Volgens O’Brien heeft het Biden-team zeer professionele mensen die de postjes zullen overnemen en hij verzekerde dat hij zou samenwerken met de nieuwe regering.

De Amerikaanse media hebben Joe Biden uitgeroepen als winnaar van de presidentsverkiezingen met 306 stemmen in het kiescollege, ruim voldoende om het vereiste aantal van 270 te halen. Trump blijft echter – zonder bewijzen – volhouden dat de verkiezingen frauduleus zijn verlopen en dat hij gewonnen heeft. Maandag (Belgische tijd) tweette hij tweemaal: ‘Ik heb de verkiezing gewonnen’. Opnieuw plaatste Twitter bij de tweets een waarschuwing dat die bewering betwist wordt. (Belga)

Partner Content